Chec cu dovlecel

de Sorin
Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Legume

Chec cu dovlecel 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această rețetă de chec cu dovlecel este, din nou, pe cât de simplă, pe atât de interesantă ca și gust.

Încântați-vă copiii cu un inedit chec cu dovlecel, care se prepară ușor. Este delicios, sănătos și aromat! Va fi adorat de cei mici și de cei mari. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul la 180 de grade.
  2. Se unge cu unt și tapează cu hârtie de copt o formă de cozonac.
  3. Într-un vas mare se bat ouăle, uleiul și zahărul, apoi se adaugă dovleceii și vanilia.
  4. În alt vas se amestecă restul ingredientelor cu puțină sare.
  5. Se toarnă ingredientele uscate peste compoziția lichidă, apoi se toarnă totul în formă. 
  6. Se lasă checul la copt aproximativ 1 oră sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul acestuia iese curată.

Lasă checul să se răcească, apoi porționează-l şi serveşte-l.

Sursă foto: Diversificare.ro