chec în două culori 12 luni

Chec în două culori (de la 1 an)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O felie de chec și un pahar cu lapte, gustarea perfectă pentru întreaga familie – chec în două culori.

O felie de chec și un pahar cu lapte, gustarea perfectă pentru întreaga familie – chec în două culori. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Chec în două culori

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (cantități pentru o tavă de chec / cozonac):
– 2 ouă;
– 1 cană zahăr brun (pentru copiii mai mici de 3 ani puteți folosi: sirop de agave, pudră de stevia, fructoză);
– 1/2 cană lapte;
– 1/2 cană ulei;
– 2 căni făină;
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;
– 2-3 linguri pudră de roșcove/cacao;
– o mână de nuci (opțional);
– mirodenii: vanilie, coajă de lămâie, portocală etc. (opțional);
Mod de preparare:

Se amestecă ouăle întregi cu zahărul/îndulcitorul, se adaugă apoi laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu, nuca mărunțită și mirodeniile, amestecându-se până la omogenizare. Apoi se adaugă treptat făina cernută, în ploaie, și se amestecă până obțineți o pastă de consistența unei smântâni mai groase.
În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 3/4 din compoziție, iar restul se amestecă cu pudra de roșcove/cacaua, până când aceasta se încorporează. Crema rezultată se pune în tavă peste restul de compoziției și se amestecă cu o furculiță de sus în jos, pentru a obține un efect marmorat. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. În primele 15-20 de minute, lăsați checul să se coacă la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (170 de grade Celsius).

Sfaturi utile:
Calitatea făinii fiind diferită, cantitatea de mai sus (2 căni) este orientativă. Este posibil să ajungeți la consistența dorită cu doar o cană și jumătate. Așadar, adăugați făina încet și amestecați bine.
Folosiți aceeași cană ca și unitate de măsură pentru toate ingredientele.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă ouăle întregi cu zahărul/îndulcitorul, se adaugă apoi laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu, nuca mărunțită și mirodeniile, amestecându-se până la omogenizare. 
  2. Apoi se adaugă treptat făina cernută, în ploaie, și se amestecă până obțineți o pastă de consistența unei smântâni mai groase.
  3. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 3/4 din compoziție, iar restul se amestecă cu pudra de roșcove/cacaua, până când aceasta se încorporează. 
  4. Crema rezultată se pune în tavă peste restul de compoziției și se amestecă cu o furculiță de sus în jos, pentru a obține un efect marmorat.
  5.  Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. 
  6. În primele 15-20 de minute, lăsați checul să se coacă la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (170 de grade Celsius).
  7. Sfaturi utile:Calitatea făinii fiind diferită, cantitatea de mai sus (2 căni) este orientativă. Este posibil să ajungeți la consistența dorită cu doar o cană și jumătate. Așadar, adăugați făina încet și amestecați bine.Folosiți aceeași cană ca și unitate de măsură pentru toate ingredientele.
  8. Notă:Ingredientele sunt pentru o tavă de chec sau cozonac.

Comentarii