chec inteligent 1 an

Chec inteligent (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Chec inteligent – o altfel de rețetă de chec, pentru că ne place să testăm și să descoperim gusturi din copilărie! Poftă bună!

Chec inteligent – o altfel de rețetă de chec, pentru că ne place să testăm și să descoperim gusturi din copilărie! Poftă bună!

Dacă vă întrebați de ce l-am numit chec inteligent, ei bine, pentru că se face altfel decât majoritatea rețetelor de chec. În plus, cu cât stă mai mult la rece, cu atât este mai bun. Dar vă las pe voi să-i descoperiți gustul. Nouă ne place cel mai mult!

Chec inteligent

IMAG1737(1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 ouă
– 250 g zahăr (sau îndulcitor natural pentru copiii mai mici de 3 ani)
– 200 g făină
– 5 linguri de apă
– 4 linguri de ulei
– coaja rasă de la o lămâie
cacao (opțional ) sau pudră de roșcove pentru copiii mai mici de 1 an
nucă (opțional)

Mod de preparare:
Pentru acest chec, zahărul și apa se pun la fiert, iar când s-a format sirop se lasă la răcit. Albușurile se bat separat cu telul până se face bezea, apoi se adaugă treptat siropul și se amestecă în continuu. Vine rândul gălbenușurilor pe care le punem în castron, peste albușuri. Adăugăm uleiul treptat și făina în ploaie. Abia la sfârșit, punem coaja rasă de lămâie.

Mutăm compoziția de chec rezultată (dar păstrăm trei linguri din ea pentru amestecul de cacao) într-o tavă te chec/cozonac sau tavă obișnuită de cuptor (depinde de preferința voastră), tapetată cu hârtie de copt (ce bine că a fost inventată!), adăugăm pudra de cacao amestecată cu restul de compoziție păstrat, presărăm nuca și lăsăm la cuptor până trece testul scobitorii.

Dacă vă întrebați de ce l-am numit chec inteligent, ei bine, pentru că se face altfel decât majoritatea rețetelor de chec. În plus, cu cât stă mai mult la rece, cu atât este mai bun. Dar vă las pe voi să-i descoperiți gustul. Nouă ne place cel mai mult!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru acest chec, zahărul și apa se pun la fiert, iar când s-a format sirop se lasă la răcit. 
  2. Albușurile se bat separat cu telul până se face bezea, apoi se adaugă treptat siropul și se amestecă în continuu. 
  3. Vine rândul gălbenușurilor pe care le punem în castron, peste albușuri. 
  4. Adăugăm uleiul treptat și făina în ploaie. 
  5. Abia la sfârșit, punem coaja rasă de lămâie.
  6. Mutăm compoziția de chec rezultată (dar păstrăm trei linguri din ea pentru amestecul de cacao) într-o tavă de chec/cozonac sau tavă obișnuită de cuptor (depinde de preferința voastră), tapetată cu hârtie de copt , adăugăm pudra de cacao amestecată cu restul de compoziție păstrat, presărăm nuca și lăsăm la cuptor până trece testul scobitorii.

Comentarii