Chec cu spanac și făină de năut 1 an

Chec cu spanac și făină de năut (fără gluten)

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Lapte vegetal

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

mediu

Porţii

10 porții

Cina sau gustarea de la ora 10 a școlarului tău poate fi una savuroasă: o felie de chec cu spanac și făină de năut (fără gluten).

Anul acesta am schimbat școala copiilor iar ei își aduc de acasă gustarea de la ora 10. Astfel, am (re)început să mă joc mai mult timp prin bucătărie. Cu gândul să le pregătesc ceva pentru gustare, am decis să le fac o tartă cu spanac, însă, a mea domnișoară a venit să mă roage să fac mai bine un chec, că tot nu a mâncat demult. Upsss, mi-am spus inițial, dar după micul moment de panică am activat partea creativă și jucăușă a creierului și a ieșit acest chec cu spanac și făină de năut (fără gluten):

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se sotează ceapa, pe un foc minuscul, până când devine transparentă. Dacă e nevoie adăugați câte o lingură de apă din când în când, dar de preferat este să o sotați în sucul ei propriu.
  2. Apoi adăugați spanacul și condimentele ținându-le pe foc mic alte 3-4 minute.
  3. Opriți aragazul, adăugați usturoiul pisat, fulgii de drojdie și lăsați compoziția să se răcească.
  4. Separat, într-un castron amestecați bine făina de năut cu praful de copt.
  5. Într-un alt castron, amestecați cele 3 ouă, bătându-le ușor cu furculița, laptele și tofu.
  6. Puneți peste ingredientele umede făina de năut (fără gluten) amestecând ușor pentru a o încorpora uniform.
  7. Ungeți cu puțin ulei și tapetați cu făină de năut o tavă de sticlă pentru chec și turnați compoziția în ea.
  8. Introduceți tava în cuptor la 220 de grade Celsius timp de 45-60 de minute până când checul este rumenit pe toate părțile.

Până la urmă, am servit acest chec la cină acompaniat de un sos guacamole, pe pat de dovlecei tăiați felii subțiri asezonați cu sos de muștar.
Acest chec de spanac cu făină de năut (fără gluten) a trecut testul întregii familii, dar mai ales a celor mai exigenți critici culinari, copiii.

Comentarii