buzunare cu legume 1 an

Buzunare cu legume (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Buzunare cu legume, o rețetă ingenioasă potrivită pentru întreaga familie, dar și pentru momente festive, în care oaspeții vor fi cu siguranță impresionați.

Buzunare cu legume, o rețetă potrivită pentru întreaga familie, dar și pentru momente festive, în care oaspeții vor fi, cu siguranță, impresionați. Cu siguranță cei mici vor fi foarte încântați de ideea ingenioasă a unor buzunare cu legume. Poftă bună!

Buzunare cu legume

10489825_10201237089129311_504485581446892673_n

 

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat: 
– 2 ouă (unul pentru aluat și unul pentru uns buzunarele)
– 250 ml apa/lapte
– 2-3 linguri de ulei
– 20 g drojdie proaspătă
– un praf de sare
făina cât cuprinde

Pentru umplutură:
– 1 dovlecel
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 1 vânată
– 1 ardei roșu
– 1 chilli (opțional, pentru adulți și copiii mai mari)
– 1 morcov
– 5 ciuperci
– câteva păstăi de fasole verde
– un praf de sare
– curry (după gust)

Pentru servire:
– 
1 dovlecel
– 3 păstăi de fasole verde
– iaurt grecesc

Mod de preparare:

Pentru buzunare, amestecăm ingredientele pentru aluat și frământam, având grijă să nu punem prea multa făină, astfel încât rezultatul final să fie ușor moale și lăsăm la dospit 15-20 minute.

Cât timp aluatul este lăsat la dospit, ne apucăm de umplutură:  spălam legumele, le tăiem felii subțiri și punem dovlecelul, vânăta, ceapa, morcovul tăiat julien, ardeiul, chilli (dacă e cazul), ciupercile împreună cu usturoiul la călit în apă cu puțin ulei, timp de 5 minute. Legumele le condimentăm cu sare și curry, iar fasolea verde o punem la fiert, după care o adăugăm peste legume. După ce sunt gata legumele, întindem aluatul sub forma unor pătrate. Pe o jumătate de pătrat așezăm legumele și apoi le învelim cu cealaltă jumătate. Închidem buzunarele cu grijă, ca să nu se desfacă. După care, le ungem cu un ou bătut, pentru a da o culoare mai frumoasa și le lăsam la cuptor până când se rumenesc.

Cât timp buzunarele stau la cuptor, pregătim farfuria: alături de buzunare vom pune câteva felii de  dovlecel tăiat subțire pe lungime, pe care le punem pe o tigaie-grill timp de 2 minute pe fiecare parte, 3 păstăi de fasole verde și o lingură de iaurt grecesc.

Foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru buzunare, amestecăm ingredientele pentru aluat și frământam, având grijă să nu punem prea multa făină, astfel încât rezultatul final să fie ușor moale și lăsăm la dospit 15-20 minute.
  2. Cât timp aluatul este lăsat la dospit, ne apucăm de umplutură:  spălam legumele, le tăiem felii subțiri și punem dovlecelul, vânăta, ceapa, morcovul tăiat julien, ardeiul, chilli (dacă e cazul), ciupercile împreună cu usturoiul la călit în apă cu puțin ulei, timp de 5 minute. 
  3. Legumele le condimentăm cu sare și curry, iar fasolea verde o punem la fiert, după care o adăugăm peste legume. 
  4. După ce sunt gata legumele, întindem aluatul sub forma unor pătrate.
  5. Pe o jumătate de pătrat așezăm legumele și apoi le învelim cu cealaltă jumătate. 
  6. Închidem buzunarele cu grijă, ca să nu se desfacă. După care, le ungem cu un ou bătut, pentru a da o culoare mai frumoasa și le lăsam la cuptor până când se rumenesc.
  7. Cât timp buzunarele stau la cuptor, pregătim farfuria: alături de buzunare vom pune câteva felii de  dovlecel tăiat subțire pe lungime, pe care le punem pe o tigaie-grill timp de 2 minute pe fiecare parte, 3 păstăi de fasole verde și o lingură de iaurt grecesc.