Budincă de paste și legume 8 luni

Budincă de paste şi legume

Masă

Cină

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chiar şi cei mai mofturoşi copii se vor îndrăgosti de această budincă de paste și legume delicioasă. Busuiocul îi dă o notă de prospețime și o aromă aparte.

Atunci când ai un copil mofturos şi legumele în stare pură nu îi sunt pe plac, încerci orice metodă pentru a-l face să le mănânce. În acest fel s-a născut această budincă de paste și legume. Poate fi o cină delicioasă chiar şi pentru cel mai pretențios mesean 🙂.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe amabalaj, după care se scurg şi se lasă deoparte până se pregăteşte sosul. Se opreşte o cană din apa în care au fiert pastele cu rol de a îngroşa sosul şi de a lega budinca.
  2. Se toacă mărunt ceapa verde şi usturoiul şi se sotează cu o lingură de ulei şi una de apă.
  3. Se mărunţesc şi restul legumelor: morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri, ciupercile pleurotus se spală şi se feliază, la fel procedându-se şi cu tija de ţelină.
  4. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă restul legumelor începând cu morcovul şi ţelina apio. 
  5. Se mai lasă 5 minute, după care se adaugă ciupercile. 
  6. Se lasă pe foc câteva minute, după care se pune jumătate din cana de apă păstrată.
  7. După ce aproape a scăzut apa şi legumele s-au înmuiat, se adaugă sucul de roşii şi condimentele.
  8. După ce clocotește, iar sosul se îngroaşă, se adaugă și pastele.
  9. Se mai lasă să fiarbă 1-2 minute împreună.
  10. Se lasă la răcorit şi se adaugă gălbenuşurile şi drojdia inactivă. Se pun într-o tavă de yena (sau orice alt tip) şi se bagă în cuptor pentru 20 de minute.

Se servesc calde, ornate cu busuioc proaspăt deasupra. Un deliciu!
Sursă foto: Diversificare.ro