Pastă de urzici 2 ani

Pastă de urzici

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Ca la mama

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

rapide

Porţii

3 porții

Pastă de urzici care creează dependență. Este atât de gustoasă încât cei mici o vor adora!

Pastă de urzici – o rețetă pentru prânz, numai bună pentru bebeluși sănătoși.

Pentru 2 porții de mâncare pentru adulți și una pentru un copil aveți nevoie de următoarele.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Urzicile se spală în multe ape, până când apa în care le clătiți ajunge să fie curată, fără pamânt / nisip (pentru spălat urzicile folosiți mănuși pentru menaj). Apoi se curăță codițele care se aruncă.
  2. Puneți la fiert o cantitate de apă suficientă pentru cantiatea de urzici de preparat. 
  3. Când începe să clocotească apa adăugați puțină sare și apoi adăugați urzicile pe care le fierbeți timp de 10 minute. 
  4. Se scurg de apa în care au fiert păstrând o ceașcă din lichid. Pasați-le apoi, prin orice metodă aveți la îndemână.
  5. Într-un vas antiaderent puneți uleiul, apoi ceapa și usturoiul, tăiate mic. 
  6. Lăsați legumele câteva secunde în ulei, după care adăugați apa păstrată de la urzici. 
  7. Fierbeți 5 minute sau până când ceapa și usturoiul se înmoaie. 
  8. Adăugați pasta de urzici, amestecați, adăugați sare și piper după gust, omogenizați și mai lăsați la fiert 1-2 minute.
  9. Puteți servi pasta astfel obținută cu mămăligă sau orez basmati, pregătite separat.

Puteți servi pasta de urzici astfel obținută cu mămăligă sau orez basmati, pregătite separat.

Sursă foto: diversificare.ro

Comentarii