pastă de urzici 2 ani

Pastă de urzici (de la 2 ani)

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pastă de urzici – pregătiți-vă să mâncați urzici cu furculița și să vă și placă. O rețetă pentru prânz, numai bună pentru bebeluși sănătoși.

Pastă de urzici – pregătiți-vă să mâncați urzici cu furculița și să vă și placă. O rețetă pentru prânz, numai bună pentru bebeluși sănătoși.

Pastă de urzici

urzici

 

 

 

 

 

 

Pentru 2 porții de mâncare pentru adulți și una pentru un copil aveți nevoie de următoarele

Ingrediente:
– 500 g de urzici
– o legătură de usturoi verde
– o legătură de ceapă verde
– 2-3 linguri de ulei de măsline / ulei floarea soarelui
– un praf de sare
– opțional piper negru

Mod de preparare:
Urzicile se spală în multe ape, până când apa în care le clătiți ajunge să fie curată, fără pamânt / nisip (pentru spălat urzicile folosiți mănuși pentru menaj). Apoi se curăță codițele care se aruncă.

Puneți la fiert o cantitate de apă suficientă pentru cantiatea de urzici de preparat. Când începe să clocotească apa adăugați puțină sare și apoi adăugați urzicile pe care le fierbeți timp de 10 minute. Scurgeți urzicile de apa în care au fiert, păstrând o ceașcă din lichid. Pasați-le apoi, prin orice metodă aveți la îndemână.

Într-un vas antiaderent puneți uleiul, apoi ceapa și usturoiul, tăiate mic. Lăsați legumele câteva secunde în ulei, după care adăugați apa păstrată de la urzici. Fierbeți 5 minute sau până când ceapa și usturoiul se înmoaie. Adăugați pasta de urzici, amestecați, adăugați sare și piper după gust, omogenizați și mai lăsați la fiert 1-2 minute.

Puteți servi pasta astfel obținută cu mămăligă sau orez basmati, pregătite separat.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Urzicile se spală în multe ape, până când apa în care le clătiți ajunge să fie curată, fără pamânt / nisip (pentru spălat urzicile folosiți mănuși pentru menaj). Apoi se curăță codițele care se aruncă.
  2. Puneți la fiert o cantitate de apă suficientă pentru cantiatea de urzici de preparat. 
  3. Când începe să clocotească apa adăugați puțină sare și apoi adăugați urzicile pe care le fierbeți timp de 10 minute. 
  4. Scurgeți urzicile de apa în care au fiert, păstrând o ceașcă din lichid. Pasați-le apoi, prin orice metodă aveți la îndemână.
  5. Într-un vas antiaderent puneți uleiul, apoi ceapa și usturoiul, tăiate mic. 
  6. Lăsați legumele câteva secunde în ulei, după care adăugați apa păstrată de la urzici. 
  7. Fierbeți 5 minute sau până când ceapa și usturoiul se înmoaie. 
  8. Adăugați pasta de urzici, amestecați, adăugați sare și piper după gust, omogenizați și mai lăsați la fiert 1-2 minute.
  9. Puteți servi pasta astfel obținută cu mămăligă sau orez basmati, pregătite separat.

Comentarii