mămăligă pentru copii 8 luni

Mămăligă pentru copii (de la 8 luni)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

10

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Porumbul este o cereală potrivită pentru copiii de peste 8 luni. Puteţi găti o mămăligă pentru copii care merge foarte bine cu un pahar de lapte proaspăt.

Porumbul este o cereală potrivită pentru copiii de peste 8 luni. Puteţi găti o mămăligă pentru copii care merge foarte bine cu un pahar de lapte proaspăt.

Mămăligă pentru copii

mamaliga

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 190 g făină de porumb
– 50 g unt
– 80 g caşcaval ras (de la 1 an. Pentru copiii mai mici puteți folosi oricare dintre brânzeturile descrise aici)
– puţin piper (opţional)
– 1,25 l apă
– 1 linguriţă de sare (de la 1 an)

Mod de preparare:
Se pune la foc 1 litru şi un sfert de apă într-un ceaun sau o oală de inox cu fund dublu (de preferat). Când începe să fiarbă apa, începeţi să turnaţi mălaiul treptat, amestecând cu o lingură de lemn sau un tel. Se încorporează mălaiul, iar apoi se lasă la foc mic timp de 40 de minute, timp în care trebuie amestecat pentru a nu se arde mămăliga. Când începe să se desprindă de pe pereţii oalei luaţi de pe foc şi adăugaţi untul, caşcavalul ras şi piperul, amestecând.
Se serveşte alături de mâncărurile cu sos.

Sursa foto: https://flic.kr/p/28yLeP

Ingrediente

  • 190 g făină de porumb
  • 50 g unt
  • 80 g cașcaval, (de la 1 an. Pentru copiii mai mici puteți folosi oricare dintre brânzeturile descrise aici - https://diversificare.ro/alimente/2013/02/ce-branza-putem-oferi-copiilor/)
  • puţin piper, (opţional)
  • 1,25 l apă
  • 1 linguriţă de sare, (de la 1 an)

Paşii necesari preparării

  1. Se pune la foc 1 litru şi un sfert de apă într-un ceaun sau o oală de inox cu fund dublu (de preferat). 
  2. Când începe să fiarbă apa, începeţi să turnaţi mălaiul treptat, amestecând cu o lingură de lemn sau un tel. 
  3. Se încorporează mălaiul, iar apoi se lasă la foc mic timp de 40 de minute, timp în care trebuie amestecat pentru a nu se arde mămăliga. 
  4. Când începe să se desprindă de pe pereţii oalei luaţi de pe foc şi adăugaţi untul, caşcavalul ras şi piperul, amestecând. Se serveşte alături de mâncărurile cu sos.

Comentarii