Cartof dulce cu roșii și ou 1 an

Cartof dulce cu roșii și ou

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cartof dulce cu roșii și ou – deja a devenit o tradiție la noi în casă. Și ne place tare această rețetă pentru că de la ea putem face multe alte combinații atât dulci, cât și sărate.

Cartof dulce cu roșii și ou – un prânz consistent și ușor de preparat. Cartoful dulce este o sursă bună de carbohidrați, fibre, fier, vitaminele B6 și C.
Cartoful dulce se numără printre primele legume recomandate în începerea diversificării alimentației la bebeluși, fiind în general foarte bine digerat de organism, încă de la vârsta de 6 luni.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie cartoful cubulețe.
  2. Ceapa se taie cât mai fin. Se adaugă cartoful și uleiul și se amestecă continuu, timp de 1 minut, la foc mic.
  3. Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la fiert aproximativ 10 minute.
  4. Apoi, se pun roșiile și mai lăsăm să fiarbă pentru încă 10 minute. Dacă mai este nevoie, completăm cu puțină apă la fierbere.
  5. Se bate oul, se amestecă cu legumele fierte și se presară nucșoara. Amestecul se așază într-un vas termorezistent, în cuptorul încins în prealabil.
  6. Mâncarea este gata în aproximativ 10 minute.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8U5y4J