salată grecească 1 an

Salată grecească

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

10

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Încă ne mai putem bucura de belșugul verii, așa că o salată grecească, plină de culoare și prospețime, poate fi alegerea perfectă pentru un prânz ușor.

Una din zilele acelea de vacanță când copilul este la bunici, iar tu te bucuri de o pauză. Dar… îți dai seama că nu ai pregătit nimic de mâncare, iar frigiderul este gol. Noroc că încă mai avem parte de belșugul verii și al toamnei. Așa că, o salată plină de culoare și prospețime poate fi, de fapt, prânzul perfect. Și pentru că îmi place gustul iute în mâncăruri, am găsit și o metodă blândă pentru a condimenta această salată grecească, în așa fel încât să fie și pe gustul copilului.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se aleg două roșii bine coapte și un castravete cu coaja fermă, de preferat din grădina bunicilor. Sau din piață, de la taraba bătrânei care aduce bunătăți din propria grădină.
  2. Se spală bine legumele, iar dacă nu sunteți siguri de proveniența lor, folosiți o soluție de curățare pe bază de oțet sau bicarbonat, după rețeta de aici. 
  3. Roșiile se feliază și castravetele se taie pe jumătate, iar apoi în felii subțiri.
  4. Măslinele se țin pentru câteva minute în apă, dacă vi se par prea sărate și se presează ușor cu partea laterală a lamei cuțitului. Apoi se crestează pentru a putea scoate sâmburii cu ușurință.
  5. Ardeiul folosit poate fi capia sau ardei gras, însă, eu am optat pentru ardeiul bulgăresc. Acesta din urmă este un ardei iute, dar cu un gust blând, foarte subtil, apreciat și de copii. Dacă este prima dată când cel mic are contact cu ardeiul iute, citiți și despre introducerea alimentelor picante în dieta copiilor. Ardeiul bulgăresc se taie rondele sau, dacă se optează pentru ardei capia sau gras, se taie fâșii subțiri.
  6. Acum nu mai rămâne decât să asamblăm salata și să o savurăm în tihnă. Se așază într-un bol feliile de roșii, ardei, castravete, ceapa tăiată fin, măslinele și cubulețele de brânză. Se presară un praf de sare, puțin piper, se stropește cu ulei de măsline și câteva picături de suc de lămâie.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro