salată de vară cu tofu 12 luni

Salată de vară cu tofu

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Este păcat să nu profităm de aromele şi vitaminele din legume. În plus, copiii vor fi încântaţi de multitudinea de culori din farfuria cu salată de vară cu tofu.

La început de septembrie încă ne stă gândul la vară și la vacanță. De aceea, profităm din plin de vremea bună și de legumele pe care le avem la dispoziție. Astăzi am pregătit o salată de vară cu tofu. Ingredientele și cantitățile pot fi adaptate gustului și preferințelor voastre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a alege legume coapte şi sănătoase, care se spălă şi se curăţă de cotoare şi coajă.
  2. Într-un bol încăpător, tăiem roşiile (forma aleasă nu are importanţă), castravetele şi ardeiul.
  3. Ceapa se curăţă şi se taie julien, iar brânza tofu cubuleţe.
  4. Adăugăm în bol ceapa, măslinele și brânza tofu.
  5. Pregătim un dressing din ulei, sare și busuioc.
  6. Se amestecă totul şi se toarnă peste salată amestecând cu grijă fără a fărâmiţa brânza.
  7. Crutoanele se taie în cuburi potrivite, se stropesc cu ulei de măsline şi se lasă la cuptor zece minute până se rumenesc. Se lasă la răcit, iar apoi se adaugă în salată.
Toate acestea au format rapid o cină uşoară, dar plină de vitamine. Poftă bună!

Sugestie – Pentru copiii care nu au alergie la proteina laptelui de vacă, brânza tofu poate fi înlocuită cu brânză feta sau brânză de capră.

*Dacă excludeți din salată brânza tofu (sau o înlocuiți cu mozzarella, urdă/ricotta, brânză de vaci), măslinele și sarea, puteți servi această salată copiilor, începând cu vârsta de 8 luni.

Sursă foto: Diversificare.ro