Ciuperci umplute cu brânză tofu 12 luni

Ciuperci umplute cu brânză tofu

Masă

Cină

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aceste ciuperci umplute cu brânză tofu pot fi o idee pentru un prânz delicios, ce poate fi savurat atât rece, cât şi cald.

Brânza tofu este binecunoscută şi consumată, cel puţin la noi în ţară, în perioadele de post. Această brânză are un indice glicemic mic şi este totodată o sursă importantă de acizi graşi, vitamina K, vitamine din complexul B (B8 şi B9) precum şi calciu, fier, magneziu şi potasiu. Eu am folosit în această reţetă de ciuperci umplute cu brânză tofu, brânză tofu din comerţ, varianta bio.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală şi se curăţă ciupercile.
  2. Se desprind picioruşele, iar pălăriile ciupercilor se aşază cu faţa în sus, în tava tapetată cu hârtie de copt.
  3. Se stropesc cu uleiul de măsline şi se introduce tava la cuptor pentru 10 minute.
  4. Între timp, pregătim umplutura: se toacă mărunt ceapa, picioruşele ciupercilor, ardeiul, brânza tofu şi mărarul.
  5. Încingem o tigaie pe foc cu o lingură de ulei şi una de apă şi punem ceapa, picioruşele ciupercilor şi lăsăm să se călească împreună, apoi adaugăm şi ardeiul.
  6. Se mai lasă 1-2 minute, după care se opreşte focul şi se pune brânza tofu tăiată cubuleţe, mărarul, condimentele, gălbenuşurile şi drojdia inactivă.
  7. Se omogenizează toate ingredientele şi, cu compoziţia obţinută, se umplu ciupercile.
  8. După omogenizarea tuturor ingredientelor gustaţi şi doar după aceea mai puneţi sare, dacă este nevoie și dacă vârsta copilului permite.
  9. Se coc la foc potrivit pentru 10 minute.
Ponturi:

  • Ingredientele menţionate mai sus sunt suficiente pentru a umple cele 12 ciuperci, dar puteţi dubla sau chiar tripla cantităţile.
  • Se servesc cu poftă atât calde, cât şi reci.
  • Cei care ţin post pot scoate din compoziţie cele două gălbenuşuri şi mai suplimentează cu o lingură de drojdie inactivă.
  • Brânza tofu poate fi înlocuită, pentru părinţi, cu brânză veche de oaie.

Sursă foto: Diversificare.ro