rulouri cu spanac 3 ani

Rulouri cu spanac (de la 3 ani)

de Miruna
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Paste și spanac. O combinație pe de o parte iubită de copii dar și plină de vitamine și minerale importante.

Rulouri cu spanac – un mod sănătos și ingenios de a prepara spanacul. De multe ori, spanacul nu este alimentul preferat al copiilor, dar combinat cu paste și cu brânză și rulat în foi de lasagna devine mai apetisant.

Rulouri cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 lingură ulei de măsline
– 1 ceapă tăiată mărunt
– 1 cățel de usturoi pisat
– 150g de spanac
– 500g ricotta
– 60g parmezan ras
– 4 foi de lasagna
– 2 căni de suc de roșii cu pulpă

Mod de preparare:
Într-o tigaie non-aderentă căliți ceapa timp de 1 minut. Adăugați spanacul și lăsați-le pe foc până când se înmoaie.
Apoi puneți spanacul împreună cu ricotta și cu 30g de parmezan în robotul de bucătărie și amestecați.

Tăiați foile de lasagna în două, puneți 2 linguri din amestecul de ricotta și spanac și rulați-le sub formă de rulouri. Foile de lasagna se înmoaie în prealabil conform instrucțiunilor de pe pachet.

Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Într-o formă de copt vărsați 1 cană de suc de roșii, puneți deasupra rulourile umplute – să fie cu partea unde se îmbină în jos – turnați și cea de a doua cană de suc și presărați parmezanul rămas. Lăsați în cuptor pentru 30 de minute sau până ce foile de lasagna vor deveni maron-aurii la suprafață.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4s9apE

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o tigaie non-aderentă căliți ceapa timp de 1 minut. 
  2. Adăugați spanacul și lăsați-le pe foc până când se înmoaie.
  3. Apoi puneți spanacul împreună cu ricotta și cu 30g de parmezan în robotul de bucătărie și amestecați.
  4. Tăiați foile de lasagna în două, puneți 2 linguri din amestecul de ricotta și spanac și rulați-le sub formă de rulouri. 
  5. Foile de lasagna se înmoaie în prealabil conform instrucțiunilor de pe pachet.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Într-o formă de copt vărsați 1 cană de suc de roșii, puneți deasupra rulourile umplute - să fie cu partea unde se îmbină în jos - turnați și cea de a doua cană de suc și presărați parmezanul rămas.
  7.  Lăsați în cuptor pentru 30 de minute sau până ce foile de lasagna vor deveni maron-aurii la suprafață.

Comentarii