Top alimente care ne binedispun

Ce poate fi mai sănătos decât o masă delicioasă, cu alimente care nu balonează, ci, din contră, ajută digestia, oferă sățietate și multă energie?

Ce-ai spune dacă ai fi atentă la reacțiile celui mic după ce mănâncă anumite alimente? Vei vedea că cele grase, spre exemplu, îl vor face să devină leneș, nemulțumit, în timp ce multe alte alimente, pe care le voi aminti mai jos, vor aduce un plus de energie, vitalitate și bună dispoziție.

oua creativeOuă

Unul dintre alimente care aduc “fericirea” este oul. Conține 13 vitamine și minerale în doar 70 de calorii. Este bogat în proteine de calitate, este gustos, sățios, pe placul celor mici și poate fi introdus în diversificare începând cu vârsta de 8 luni, doar după ce ați cerut sfatul specialistului și ați respectat regula celor 4 zile.

5 fructe de iunieFructe de pădure

În special coacăze și căpșune proaspete. Sunt două fructe adorate de cei mai mulți dintre pitici pentru gustul dulce. Sunt pline de zeamă și ușor de digerat.

 

Supă cremă de legumeSupa

După un castron de supă, fie ea rece sau călduță precum supa cu găluște, supa cu roșii, supele cremă, întotdeauna ne simțim bine. Este un fel principal ideal pentru cei mici în special pentru masa de prânz. Este sănătoasă și le asigură necesarul de lichide în organism.

fasole adzukiLeguminoase

Sunt o sursă importantă de proteine, iar în combinație cu cereale devin ceea ce se numește o “proteină completă”. Astfel, fasolea, mazarea, lintea și năutul sunt alimente care consumate periodic îți pot aduce starea de bine.

fulgi de ovaz cu lapte Ovăzul și fulgii de ovăz

Pe lângă conținutul ridicat de fibre, ovăzul este bogat în magneziu, proteine și fosfor, sunbstanțe nutritive care sunt în strânsă legătură cu nivelul de energie. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie. Regleaza apetitul și asigură un somn liniștit.

AvocadoAvocado

Bogat în Omega-3 și cu un conținut ridicat de vitamine și minerale, avocado este un fruct minune. Cremos, cu o textură fină, avocado este un aliment care merită introdus în alimentația celor mici, atât în piureurile de fructe, cât și în salate.

 

nautHummus

Hummus-ul este un preparat delicios obținut din năut, o sursă excelentă de fibre și proteine. Consumat cu morcovi, zucchini și, în general, legume, năutul este un aliment care binedispune.

 

Iaurt simplu de casăIaurt

Iaurtul este o sursă importantă de proteine, minerale (calciu, fosfor, iod, potasiu, zinc) şi vitamine (A, B2, B5, B12). Calciul din produsele lactate (în special din cele fermentate) este mai bine asimilat de organism decât cel din suplimentele alimentare. Un iaurt pe zi este o porție de sănătate care vine la pachet cu o stare de bine.

Surse:

http://www.today.com/news/11-foods-make-you-feel-better-hour-later-1D80280869
http://www.huffingtonpost.com/2013/04/16/foods-that-make-you-happy_n_3090846.html

Surse foto:

https://diversificare.ro