Pasta alla Norma 1 an

Pasta alla Norma (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pasta alla Norma este o rețetă tradițională siciliană. Se crede că numele acestui preparat ar veni de la o piesă de operă: Norma, de Vincenzo Bellini.

Pasta alla Norma este o rețetă tradițională siciliană, cu miros de vară. Se crede că numele acestui preparat ar veni de la o piesă de operă: Norma, de Vincenzo Bellini.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie vânăta pe lung și se pune pe o tigaie grill. 
  2. Când sunt coapte feliile de vânătă, se taie cubulețe.
  3.  Într-o tigaie sau o cratiță, se pun 3-4 linguri de ulei, se adaugă usturoiul zdrobit, sucul de roșii, bulionul și 50 ml de apă, busuiocul și puțină sare, se pune un capac și se lasă la foc mic timp de 30 de minute. 
  4. După cele 30 de minute se adaugă și vânăta tăiată cubulețe peste, se amestecă, iar după 5 minute se oprește.
  5. Într-o altă oală se pune la fiert 1 l de apă cu sare. Când dă în clocot se pun spaghetele și se lasă conform instrucțiunilor de pe pachet.
  6. De obicei, eu le opresc mai devreme pentru că le prefer al dente.
  7. Când sunt gata, se scurg de apă și se adaugă peste sos. Se mai lasă cam 3 minute pe foc.
  8. La montatul farfuriei se pot folosi felii de vânătă, câteva frunze de busuioc și brânză de capră.
Se taie vânăta pe lung și se pune pe o tigaie grill. Când sunt coapte feliile de vânătă, se taie cubulețe. Într-o tigaie sau o cratiță, se pun 3-4 linguri de ulei, se adaugă usturoiul zdrobit, sucul de roșii, bulionul și 50 ml de apă, busuiocul și puțină sare, se pune un capac și se lasă la foc mic timp de 30 de minute. După cele 30 de minute se adaugă și vânăta tăiată cubulețe peste, se amestecă, iar după 5 minute se oprește.

Într-o altă oală se pune la fiert 1 l de apă cu sare. Când dă în clocot se pun spaghetele și se lasă conform instrucțiunilor de pe pachet. De obicei eu le opresc mai devreme pentru că le prefer al dente.

Când sunt gata, se scurg de apă și se adaugă peste sos. Se mai lasă cam 3 minute pe foc.

La montatul farfuriei se pot folosi felii de vânătă, câteva frunze de busuioc și brânză de capră.

Timp de preparare: 1 oră

-4 porții

Dificultate: ușor

Comentarii