chiftele de dovlecei cu făină de porumb 1 an

Chiftele de dovlecei cu făină de porumb

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

40

Dificultate

simple

Porţii

4 porții

Bune atât reci cât și calde, aceste chiftele de dovlecei cu făină de porumb sunt fragede, aromate și sănătoase. Copiii vor mai cere una și încă una și încă una…

Combinația clasică brânzămărarporumb întâlnește dovleceii în aceste chiftele ușor de preparat, la cuptor. Fragede și aromate – chiftele de dovlecei cu făină de porumb.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleceii se dau prin răzătoarea mare (cu sau fără coajă, după preferință). Se presară puțină sare și se lasă deoparte pentru 15 minute. Apoi se storc în pumn pentru a elimina apa în exces.
  2. În continuare se adaugă: brânza sărată mărunțită și parmezanul răzuit, ceapa tocată, cimbrul scos de pe crenguță, mărarul și oul bătut. 
  3. La sfârșit se pun făinurile. Se obține un amestec ușor lipicios. Se formează cu mâna chiftele care se coc în cuptorul preîncălzit pe o hârtie de copt.
  4. Se țin cam 40 de minute, până capătă o culoare aurie. Se scot pe un grătar pentru a se răci.

Sursă foto: Diversificare.ro