chiftele de dovlecei cu făină de porumb 1 an

Chiftele de dovlecei cu făină de porumb (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Bune atât reci cât și calde. Aceste chiftele de dovlecei cu făină de porumb sunt fragede, aromate și sănătoase. Copiii vor mai cere una.

Combinația clasică brânză-mărar-porumb întâlnește dovlecei în aceste chiftele ușor de preparat, la cuptor. Fragede și aromate – chiftele de dovlecei cu făină de porumb.

Chiftele de dovlecei cu făină de porumb

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 dovlecei mici
– 1/2 de ceapă
– 1 crenguță de cimbru
– 1 lingură de mărar tocat
– 50g brânză sărată (feta, telemea) sau urdă (ricotta)
– 1 lingură de parmezan
– 1 ou
– 4 linguri de făină de porumb (foarte fină)
– 2 linguri de făină integrală de grâu

Mod de preparare:
Dovleceii se dau prin răzătoarea mare (cu sau fără coajă, după preferință). Se presară puțină sare și se lasă deoparte pentru 15 minute. Apoi se storc în pumn pentru a elimina apa în exces.
În continuare se adaugă: brânza sărată mărunțită și parmezanul răzuit, ceapa tocată, cimbrul scos de pe crenguță, mărarul și oul bătut. La sfârșit se pun făinurile. Se obține un amestec ușor lipicios. Se formează cu mâna chiftele care se coc în cuptorul preîncălzit pe o hârtie de copt.
Se țin cam 40 de minute, până capătă o culoare aurie. Se scot pe un grătar pentru a se răci.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleceii se dau prin răzătoarea mare (cu sau fără coajă, după preferință). Se presară puțină sare și se lasă deoparte pentru 15 minute. Apoi se storc în pumn pentru a elimina apa în exces.
  2. În continuare se adaugă: brânza sărată mărunțită și parmezanul răzuit, ceapa tocată, cimbrul scos de pe crenguță, mărarul și oul bătut. 
  3. La sfârșit se pun făinurile. Se obține un amestec ușor lipicios. Se formează cu mâna chiftele care se coc în cuptorul preîncălzit pe o hârtie de copt.
  4. Se țin cam 40 de minute, până capătă o culoare aurie. Se scot pe un grătar pentru a se răci.

Comentarii