Pepene roșu – vedeta acestui sezon. O sursă excelentă de vitamina C, vitamina A și potasiu, dar și cu un conținut foarte mare de licopen, un antioxidant care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Ne potolește setea și ne răcorește în zilele fierbinți de vară.
Am văzut pe internet tot felul de tutoriale despre cum se taie cel mai repede și ușor un pepene roșu. Cei drept, am fost curioasă și am încercat și eu. Dintre toate, două metode mi s-au părut cele mai eficiente.
Iată 2 metode de a tăia rapid un pepene roșu:
Metoda 1
Așază un pepene roșu pe tocător
Taie ambele capete, cât mai drept pentru a putea fi apoi poziționat pe unul dintre capete
Așază-l, deci, pe unul dintre capetele tăiate
Taie coaja de jur împrejurul pepenelui
Înlătură toate părțile albe care au mai rămas
Taie-l pe jumătate
Apoi taie felii și, eventual, triunghiuri așa cum făceai și până acum
Pepenele tăiat se păstrează mai bine într-un recipient închis etanș și ținut, desigur, la rece
Metoda 2
Taie un pepene roșu pe jumătate
Întoarce partea tăiată în jos, pe tocător
Taie felii pe lungime
Apoi, taie pe lățime pentru a obține bucățele mici (cu tot cu coajă)
Această metodă este practică atunci când suntem în deplasare, la iarbă verde, la picnic, grătar sau chiar în propria curte. Și mai ales când avem invitați.
Surse:
https://snapguide.com/guides/easily-cut-whole-watermelon-into-bite-size-pieces/
http://greatideas.people.com/2014/08/01/how-to-cut-watermelon-hack/
Surse foto:
https://flic.kr/p/u5GD51
https://flic.kr/p/cUoDKU
https://flic.kr/p/aixxjx