pastă tahini 8 luni

Pastă tahini (peste 8 luni)

de Andreea
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

15

Timp de gătire

8

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această pastă tahini se poate cumpăra de la magazinele cu profil arăbesc dar foarte ușor se poate face în casă, poate chiar împreună cu cei mici.

Această pastă tahini se prepară în câteva minute. Se păstreză în frigider pentru multă vreme, pregătit pentru delicioasele salate cu vinete și paste de năut.

Pastă tahini

 

 

 

 

 

Ingrediente:
-300 gr susan
– 1/4 cană ulei

Mod de preparare:
Susanul se pune într-o tavă în cuptorul preîncălzit la o temperatură medie (aproximativ 180 grade C) și se lasă pentru 5-8 minute, amestecându-se din când în când. Ideea e ca uleiurile din susan să se arate, nu lăsați susanul să devină maroniu, pentru că pasta va fi amară.

Se pasează într-un blender, se oprește și se amestecă de câteva ori cu o lingură, iar când blenderul nu mai poate mărunți îl ajutăm cu ulei. Mixăm și adăugăm ulei până semințele de susan nu mai sunt vizibile, devin pastă.

Există și varianta “raw” a acestei paste. Procedați la fel, doar săriți peste etapa în care semințele de susan se coc în cuptor. Vă trebuie doar o râșniță sau un mixer foarte bun.

Se păstrează în frigider într-un borcan cu capac. Înainte de a se folosi, amestecați bine.

Se poate folosi la prepararea pastei de năut (humus), a salatei cu vinete baba ghanuj. Stă la baza halvalei cu susan.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Susanul se pune într-o tavă în cuptorul preîncălzit la o temperatură medie (aproximativ 180 grade C) și se lasă pentru 5-8 minute, amestecându-se din când în când. Ideea e ca uleiurile din susan să se arate, nu lăsați susanul să devină maroniu, pentru că pasta va fi amară.
  2. Se pasează într-un blender, se oprește și se amestecă de câteva ori cu o lingură, iar când blenderul nu mai poate mărunți îl ajutăm cu ulei. Mixăm și adăugăm ulei până semințele de susan nu mai sunt vizibile, devin pastă.
  3. Există și varianta "raw" a acestei paste. Procedați la fel, doar săriți peste etapa în care semințele de susan se coc în cuptor. Vă trebuie doar o râșniță sau un mixer foarte bun.
  4. Se păstrează în frigider într-un borcan cu capac. Înainte de a se folosi, amestecați bine.
  5. Se poate folosi la prepararea pastei de năut (humus), a salatei cu vinete baba ghanuj. Stă la baza halvalei cu susan.

Comentarii