Această pastă tahini se prepară în câteva minute. Se păstreză în frigider pentru multă vreme, gata pregătită pentru delicioasele salate cu vinete și paste de năut.
Paşii necesari preparării
- Susanul se pune într-o tavă în cuptorul preîncălzit la o temperatură medie (aproximativ 180 grade Celsius) și se lasă pentru 5-8 minute, amestecându-se din când în când. Ideea e ca uleiurile din susan să se arate, nu lăsați susanul să devină maroniu, pentru că pasta va fi amară.
- Se pasează într-un blender, se oprește și se amestecă de câteva ori cu o lingură, iar când blenderul nu mai poate mărunți îl ajutăm cu ulei. Mixăm și adăugăm ulei până când semințele de susan nu mai sunt vizibile și devin pastă.
- Există și varianta "raw" a acestei paste. Procedați la fel, doar săriți peste etapa în care semințele de susan se coc în cuptor. Vă trebuie doar o râșniță sau un mixer foarte bun.
- Se păstrează în frigider într-un borcan cu capac. Înainte de a se folosi, amestecați bine.
Se poate folosi la prepararea pastei de năut (humus), a salatei cu vinete baba ghanuj. Stă la baza halvalei cu susan.
Sursă foto: Diversificare.ro