pateu de măsline 1 an

Pateu de măsline (de la 1 an)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, care poate fi o alternativă sănătoasă pentru pateurile vegetale din comerț – pateu de măsline.

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, care poate fi o alternativă sănătoasă pentru pateurile vegetale din comerț – pateu de măsline.

Pateu de măsline

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
-1 cană de măsline naturale fără sâmburi (puteți folosi măsline verzi sau brune)
-1 avocado bine copt
-1 cățel de usturoi zdrobit
-1/2 de ceapă medie
-1/2 de linguriță de sare, dacă măslinele sunt nesărate
-cimbru sau pătrunjel

Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până ce obținem o pastă omogenă, cu o consistență cremoasă. Atunci când măslinele sunt deja sărate, puteți diminua cantitatea de sare. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie.

Cei mici îl pot savura ca atare sau servit ca aperitiv, pe felii de pâine sau pe bărcuțe de ardei.  Îl puteți folosi și pentru prepararea ouălor umplute.

Acest delicios pateu de măsline poate fi păstrat câteva zile la frigider. Vă recomand să îl serviți alături de puțin pătrunjel proaspăt tocat, care va decora tartinele apetisante.

Ingrediente

  • 1 cană de măsline, naturale fără sâmburi (puteți folosi măsline verzi sau brune)
  • 1 avocado, bine copt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ceapă, medie
  • 1/2 linguriță de sare, , dacă măslinele sunt nesărate
  • cimbru, sau
  • pătrunjel

Paşii necesari preparării

  1. Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până ce obținem o pastă omogenă, cu o consistență cremoasă. 
  2. Atunci când măslinele sunt deja sărate, puteți diminua cantitatea de sare. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie.
  3. Cei mici îl pot savura ca atare sau servit ca aperitiv, pe felii de pâine sau pe bărcuțe de ardei.  Îl puteți folosi și pentru prepararea ouălor umplute.
  4. Acest delicios pateu de măsline poate fi păstrat câteva zile la frigider. Vă recomand să îl serviți alături de puțin pătrunjel proaspăt tocat, care va decora tartinele apetisante.

Comentarii