pate de măsline 1 an

Pate de măsline

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, care poate fi o alternativă sănătoasă pentru pateurile vegetale din comerț – pate de măsline.

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, care poate fi o alternativă sănătoasă pentru pateurile vegetale din comerț – pate de măsline.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Toate ingredientele se pun în blender și se mixează până ce obținem o pastă omogenă, cu o consistență cremoasă. 
  2. Atunci când măslinele sunt deja sărate, puteți diminua cantitatea de sare. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie.

Cei mici îl pot savura ca atare sau servit ca aperitiv, pe felii de pâine sau pe bărcuțe de ardei.  Îl puteți folosi și pentru prepararea ouălor umplute.

Acest delicios pate de măsline poate fi păstrat câteva zile la frigider. Vă recomand să îl serviți alături de puțin pătrunjel proaspăt tocat, care va decora tartinele apetisante.

Sursă foto: Diversificare.ro