clătite cu afine 1 an

Clătite cu afine (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aceste clătite cu afine pot fi un desert delicios pentru întreaga familie. Gustul dulce acrișor al afinelor face din acest preparat unul deosebit.

Aceste clătite cu afine pot fi un desert delicios pentru întreaga familie. Gustul dulce acrișor al afinelor face din acest preparat unul deosebit.

Clătite cu afine

4256361475_741821f9b9_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g făină de grâu
– 500 ml apă minerală
– 50 ml de ulei de floarea soarelui sau de măsline
– un praf de sare
– 500 g afine
– 100 g miere sau alt îndulcitor natural

Mod de preparare:
Într-un vas se pun apa, uleiul şi făina, împreună cu un praf de sare. Se amestecă folosind un mixer şi se lasă deoparte 15 minute, timp în care compoziţia se îngroaşă puţin.
Într-o oală se fierb afinele cu îndulcitorul. În cazul în care folosiți miere, se fierb doar afinele, până se mai evaporă din sucul lăsat de acestea. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu mierea.
Se pune o tigaie de ceramică pe foc, iar când s-a încins, se toarnă din compoziţie cu polonicul. Se lasă până se coace clătita pe o parte şi apoi se întoarce pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule.
Clătitele se pot umple cu pastă de fructe uscate, gem, brânză de vaci etc.

Sugestie: Dacă nu aveți o tigaie ceramică, puteți folosi orice fel de tigaie.  Dar pentru a nu se lipi clătitele de tigaie se va pune puţin ulei într-o farfurie şi cu ajutorul unui şerveţel (părul pensoanelor se poate topi la căldură, aşa că nu sunt potrivite) se va unge tigaia înainte de a turna fiecare clătită.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7u7XYF

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas se pun apa, uleiul şi făina, împreună cu un praf de sare.
  2. Se amestecă folosind un mixer şi se lasă deoparte 15 minute, timp în care compoziţia se îngroaşă puţin.
  3. Într-o oală se fierb afinele cu îndulcitorul. În cazul în care folosiți miere, se fierb doar afinele, până se mai evaporă din sucul lăsat de acestea. 
  4. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu mierea.
  5. Se pune o tigaie de ceramică pe foc, iar când s-a încins, se toarnă din compoziţie cu polonicul. 
  6. Se lasă până se coace clătita pe o parte şi apoi se întoarce pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule.
  7. Clătitele se pot umple cu pastă de fructe uscate, gem, brânză de vaci etc.
  8. Sugestie: Dacă nu aveți o tigaie ceramică, puteți folosi orice fel de tigaie.  Dar pentru a nu se lipi clătitele de tigaie se va pune puţin ulei într-o farfurie şi cu ajutorul unui şerveţel (părul pensoanelor se poate topi la căldură, aşa că nu sunt potrivite) se va unge tigaia înainte de a turna fiecare clătită.

Comentarii