pate de dovlecel 1 an

Pate de dovlecel (de la 1 an)

de Adina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

2

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest pate de dovlecel conține legume bogate în vitamine și este ușor de preparat, fiind ideal pentru micul dejun.

Acest pate de dovlecel conține legume bogate în vitamine și este ușor de preparat, fiind ideal pentru micul dejun.

Pate de dovlecel

pate dovlecel

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– un dovlecel tăiat cubulețe
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 linguri ulei vegetal (de floare soarelui, măsline, de susan, de sâmburi de struguri etc)
– 2 căței de usturoi
– un ardei capia roșu sau un gogoșar

Mod de preparare:
Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreună cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. Se mixează până se ajunge la consistența unei smântâni. Se poate adăuga opțional sare și verdeață.

Acest pate de dovlecel este de preferat să se servească imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7KtR75

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). 
  2. Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreună cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. 
  3. Se mixează până se ajunge la consistența unei smântâni. 
  4. Se poate adăuga opțional sare și verdeață.
  5. Acest pate de dovlecel este de preferat să se servească imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Comentarii