Pate de dovlecel

de Adina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

pate de dovlecel 1 an
Timp de preparare

15

Timp de gătire

2

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest pate de dovlecel conține legume bogate în vitamine și este ușor de preparat, fiind ideal pentru micul dejun.

Acest pate de dovlecel conține legume bogate în vitamine și este ușor de preparat, fiind ideal pentru micul dejun.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul tăiat cuburi se fierbe pentru 2 minute, la foc mic (mai mult se opărește). 
  2. Se stoarce mai apoi de apă, se lasă la răcit, după care se pune în blender împreună cu zeama de lămâie, uleiul vegetal, usturoiul zdrobit în prealabil și ardeiul/gogoșarul tăiat felii. 
  3. Se mixează până se ajunge la consistența unei smântâni. 
  4. Se poate adăuga opțional sare și verdeață.

Acest pate de dovlecel este de preferat să se servească imediat, însă se poate păstra la frigider pentru 1-2 zile.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7KtR75