Bomboane cu goji, făcute în casă, naturale şi fără zahăr, se gătesc fără foc, astfel încât ingredientele îşi vor păstra în totalitate calităţile nutriționale.
Bomboane cu goji, făcute în casă, naturale şi fără zahăr, se gătesc fără foc, astfel încât ingredientele îşi vor păstra în totalitate calităţile nutriționale.
Ingrediente:
– 1 cană de alune caju
– 1/2 cană fructe de goji hidratate
– 1/2 cană făină de goji (goji râşnite)
– 1 lingură unt de cocos
– 4-5 caise uscate
– 1 lingură de miere (nu şi pentru copii sub 1 an)
– coajă de lămâie rasă
– 1/2 portocală
Mod de preparare:
Alunele caju se lasă la hidratat cel puţin 8 ore înainte de a fi folosite. Apoi, se pun în blender împreună cu untul de cocos, caisele uscate, mierea, coaja de lămâie, portocala şi se mixează bine.
Peste compoziție se adaugă fructele goji hidratate şi se amestecă manual. Se pune la frigider pentru o jumătate de oră ca să se întărească puţin.
După ce s-a scos compoziţia de la frigider, se rulează şi se taie în părţi mici egale, din care se modelează biluţe. Se “tăvălesc” prin făina de goji şi se servesc.
Sursa foto: https://flic.kr/p/dYDNoz
Comentarii