Piure aromat cu cartofi și sos

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Piure aromat cu cartofi 7 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Piure aromat cu cartofi – o rețetă surprinzătoare la care folosim rodii. Haideți să vedeți despre ce este vorba!

Piure aromat cu cartofi și sos de roșii cu rodie – clasicul piure de cartofi, reinventat! Ierburile aromate aduc nu doar un plus de gust, dar și de vitamine!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță cartofii şi se taie în cuburi potrivite, se fierb în apă sărată împreună cu cățeii de usturoi, pe care îi lăsăm întregi. 
  2. Când sunt fierți se scurg de apă, după care se mixează în blender, incorporând pe rând smântâna şi ierburile tăiate în prealabil.
  3. Dacă vă doriți ca piureul să fie şi mai cremos puteți adăuga puțin lapte sau o linguriță de unt.
  4. Pentru părinți se pot adăuga sare și alte condimente după gust.
  5. Pentru sos am pus roșiile la copt pe o tigaie grill sau în cuptor, iar rodia am pus-o la foc mic într-o oală cu untul pentru a se înmuia. 
  6. După ce roșiile sunt gata, le decojim și le dăm printr-o sită împreună cu rodia.
Gustul dulce acrișor al sosului îi va încânta pe cei mici, dar și pe cei mari!

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro