Piure de năut 1 an

Piure de năut (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest piure de năut este de fapt o rețetă modificată de hummus, dar asta nu înseamnă că este mai puțin gustoasă. Este un preparat ideal pentru micul dejun.

Acest piure de năut este de fapt o rețetă modificată de hummus, dar asta nu înseamnă că este mai puțin gustoasă. Copiii adoră să îl mănânce la micul dejun. Este consistent, aromat și reprezintă o bună sursă de proteine pentru începutul zilei.

Piure de năut

piure de năut 1

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Năutul se lasă la înmuiat peste noapte și se fierbe până când boabele devin moi. Dacă nu aveți boabe uscate se poate folosi și năut din conservă, dar se va mări cantitatea de năut.  
  2. Semințele de chimen se zdrobesc.
  3. După ce năutul a fiert și a devenit destul de moale, se pune în blender alături de celelalte condimente, cele 4 linguri de apă și să nu uităm de zeama de lămâie.  
  4. După ce totul a devenit o pastă omogenă adăugați puțin ulei de măsline pentru a-l subția și pentru a-i da o aromă specifică.
  5. Eu unul nu mă satur niciodată de năut. Pentru o aromă deosebită am folosit ardeiul care este puțin iute, chimenul, usturoiul, sucul de lămâie și piperul.
  6. Această rețetă se poate da și copiilor cu vârsta mai mici, dacă renunțăm la sare, piper și lămâie, iar în loc de ardei iute folosim ardei capia.   Poftă bună!
Năutul se lasă la înmuiat peste noapte și se fierbe până când boabele devin moi. Dacă nu aveți boabe uscate se poate folosi și năut din conservă, dar se va mări cantitatea de năut.  Semințele de chimen se zdrobesc.
După ce năutul a fiert și a devenit destul de moale, se pune în blender alături de celelalte condimente, cele 4 linguri de apă și să nu uităm de zeama de lămâie. După ce totul a devenit o pastă omogenă adăugați puțin ulei de măsline pentru a-l subția și pentru a-i da o aromă specifică.
Pe mine unul năutul nu mă satură niciodată și pentru o aromă deosebită am folosit ardeiul care este puțin iute, chimenul, usturoiul, sucul de lămâie și piperul.
Această rețetă se poate da și copiilor cu vârsta mai mare de 6 luni, dacă renunțăm la sare, piper și lămâie, iar în loc de ardei iute folosim ardei capia.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii