bomboane de pus în bradul de Crăciun 1 an

Bomboane de pus în bradul de Crăciun

de Eugenia
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

25

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

A început sezonul bomboanelor pline de E-uri , cu tone de zahăr și chintale de coloranți și arome sintetice. În semn de sfidare am creat o rețetă de bomboane bune de atârnat în brad și mâncat de copiii și de 1 an.

Pornind de la rețeta de bomboane de nuci si stafide am pregătit niște bomboane absolut delicioase – bomboane de pus în bradul de Crăciun.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mai întâi am mărunțit într-un blender migdalele cât am putut de mult. Apoi le-am râșnit fin cu ajutorul unei râșnițe de cafea. 
  2. Același lucru l-am făcut și cu stafidele și le-am amestecat într-un castron. 
  3. Următorul pas a fost să adaug scorțișoara, coaja și sucul de portocală. Am frământat compoziția până când am obținut o pastă ușor lipicioasă.
  4. Am format bomboanele sub formă de biluțe și le-am pus în frigider pentru o oră înainte să le împachetez.

Metoda de împachetare pe care am găsit-o a fost sub formă de dreptunghiuri de hârtie de copt și de ambalaj de cadouri. Am împăturit fiecare bomboană mai întâi în hârtia de copt și apoi în ambalajul de cadouri.

Cred că Moș Nicoale a tras cu ochiul la cum am preparat aceste bomboane. Ieri dimineață aveau ambii copilași câteva în ghetuțe. Ce s-a întâmplat cu ele? Au fost devorate 🙂

Sursă foto: http://flic.kr/p/94XWzJ