omletă la cuptor 12 luni

Omletă la cuptor (de la un an)

de Cititor
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Căutați o alternativă mai sănătoasă a omletei în tigaia cu ulei? Iat-o – omletă la cuptor.

Căutați o alternativă mai sănătoasă a omletei în tigaia cu ulei? Iat-o – omletă la cuptor. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Omletă la cuptor

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 ouă
– 2 Lg smântână
– 2 Lg făină integrală
– 1 gogoșar mediu/ ardei roșu
– 1 mână boabe porumb fiert
– 1 lg turmenic (opțional)
– 1 lg oregano (opțional)

Mod de preparare:
Bateți ouăle într-un castron împreună cu smântâna și apoi adăugați treptat făina și condimentele (turmenic și oregano). Omogenizați bine și adăugați gogoșarul tăiat cubulețe mici și porumbul.

Turnați compoziția într-un vas termorezistent în care ați așezat în prealabil hârtie de copt. Puneți vasul în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20 minute sau până când omleta este rumenă.

Copiii mai mari pot savura această omletă la cuptor alături de o salată de roșii sau castraveți în saramură.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bateți ouăle într-un castron împreună cu smântâna și apoi adăugați treptat făina și condimentele (turmenic și oregano). 
  2. Omogenizați bine și adăugați gogoșarul tăiat cubulețe mici și porumbul.
  3. Turnați compoziția într-un vas termorezistent în care ați așezat în prealabil hârtie de copt. 
  4. Puneți vasul în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20 minute sau până când omleta este rumenă. Copiii mai mari pot savura această omletă la cuptor alături de o salată de roșii sau castraveți în saramură.

Comentarii