prăjitură cu fructe și bezea 3 ani

Prăjitură cu fructe și bezea (de la 3 ani)

de Vali
Masă

Desert

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Prăjitură cu fructe și bezea – un desert delicios, ideal pentru ocazii deosebite! Acest preparat va încânta întreaga familie! Poftă bună!

Prăjitură cu fructe și bezea – un desert delicios, ideal pentru ocazii deosebite! Acest preparat va încânta întreaga familie! Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat cu 3 linguri zahăr.
  2. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei, după care se adaugă peste gălbenușurile amestecate cu zahărul. Se mixează bine şi rezultă o cremă fină.
  3. Apoi se adaugă făina, vanilia, praful de copt şi laptele, se mixează iar şi rezultă un aluat moale, care se întinde în tava (pregătită deja cu hârtia de copt) şi se nivelează uşor.
  4. Deasupra se presară 500g de fructe, după care se introduce la cuptor, la foc mediu aproximativ 30 minute.Important: fructele nu se apasă în tavă.
  5. Între timp, preparăm bezeua.Se bat albuşurile spumă cu cele 6 linguri de zahăr la care se adaugă şi un strop de zeamă de lămâie.
  6. Se scoate prăjitura din cuptor după cele 30 de minute.
  7. Se presară restul de 300 g de fructe peste care se întinde bezeaua deasupra și se mai dă la cuptor încă maxim 10 minute.
Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat cu 3 linguri zahăr.
Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei, după care se adaugă peste gălbenușurile amestecate cu zahărul. Se mixează bine şi rezultă o cremă fină.

Apoi se adaugă făina, vanilia, praful de copt şi laptele, se mixează iar şi rezultă un aluat moale, care se întinde în tava (pregătită deja cu hârtia de copt) şi se nivelează uşor.
Deasupra se presară 500g de fructe, după care se introduce la cuptor, la foc mediu aproximativ 30 minute.
Important: fructele nu se apasă în tavă.

Între timp, preparăm bezeua.
Se bat albuşurile spumă cu cele 6 linguri de zahăr la care se adaugă şi un strop de zeamă de lămâie.
Se scoate prăjitura din cuptor după cele 30 de minute.
Se presară restul de 300g de fructe peste care se întinde bezeaua deasupra și se mai dă la cuptor încă maxim 10 minute.

Sursa foto: http://flic.kr/p/d3QBQ9</a>

Comentarii