prăjitură cu fructe de sezon 3 ani

Prăjitură cu fructe de sezon (de la 3 ani)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Prăjituri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Prăjitură cu fructe de sezon – vă propunem astăzi o prăjitură cu prune, o reţetă delicioasă, cu fructe de sezon, pentru toată familia.

Prăjitură cu fructe de sezon – vă propunem astăzi o prăjitură cu prune, o reţetă delicioasă, cu fructe de sezon, pentru toată familia.

Prăjitură cu fructe de sezon

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g fructe (în funcție de sezon);
– 4 ouă;
– 100 g zahăr brun sau un îndulcitor natural, pentru copiii mai mici;
– 100 ml ulei/unt topit;
– 100 ml lapte vegetal
– 250 g făină;
– 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu;
– un vârf de sare;
– zeamă de lămâie.

Mod de preparare:
Se taie fructele în jumătăţi şi se scot sâmburii (dacă este cazul), apoi se prepară blatul: se separă gălbenuşurile celor 4 ouă de albuşuri şi se amestecă cu zahărul până ce compoziţia devine spumă. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie şi făina în ploaie, amestecând continuu.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare şi se adaugă la compoziţia de galbenuş. Se amestecă uşor, de sus în jos, până se omogenizează amestecul, apoi se toarnă în tava (preferabil de 25/40 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se aşează fructele una langa alta şi se dă la cuptorul preîncălzit.
Primele 5 minute se lasă la foc mare, până se umflă compoziţia, apoi se dă focul mediu şi se mai lasă aproximativ 15-20 minute.
Această prăjitură se poate orna cu zahăr pudră, fulgi de cocos etc.

Sursă foto:http://flic.kr/p/agr4Cp

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie fructele în jumătăţi şi se scot sâmburii (dacă este cazul), apoi se prepară blatul: se separă gălbenuşurile celor 4 ouă de albuşuri şi se amestecă cu zahărul până ce compoziţia devine spumă. 
  2. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie şi făina în ploaie, amestecând continuu.
  3. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare şi se adaugă la compoziţia de galbenuş. 
  4. Se amestecă uşor, de sus în jos, până se omogenizează amestecul, apoi se toarnă în tava (preferabil de 25/40 cm) tapetată cu hârtie de copt.
  5. Se aşează fructele una langa alta şi se dă la cuptorul preîncălzit.
  6. Primele 5 minute se lasă la foc mare, până se umflă compoziţia, apoi se dă focul mediu şi se mai lasă aproximativ 15-20 minute.Această prăjitură se poate orna cu zahăr pudră, fulgi de cocos etc.