Lapte de nuci 1 an

Lapte de nuci raw-vegan

de Eugenia
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Lapte

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

10

Dificultate

rapide

Porţii

4 porții

O rețetă raw vegan de lapte îndrăgit atât de părinți cât și de copii.

Dacă vreți să-i oferiți copilului vostru un lapte plin de grăsimi sănătoase, vitamine și alte substanțe nutritive, vă recomandăm lapte de nuci sau semințe. În rețeta de azi noi am folosit nucile.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un castron se pun la înmuiat nucile și se lasă peste noapte. Dimineața se aruncă apa în care au stat și se mai spală încă odată. Apoi se pun într-un blender împreună cu apa și se macină 1-2 minute.
  2. Cu ajutorul unui tifon pus în 2 sau 3 straturi strecurați amestecul și storceți foarte bine.Nucile rămase în tifon pot fi păstrate într-un borcan la frigider și consumate cu cereale, biscuiți sau cu orice altă gustare.
  3. În laptele obținut după strecurare adăugați miere sau sirop de agave și scorțișoară în cantitățile preferate de copil.
  4. Laptele se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă pentru 2 sau 3 zile. Poate fi servit cald (temperatura să fie de maxim 40 grade Celsius) sau rece.

Note:
1. Dacă doriți să obțineți un gust mai intens și o textură mai densă a acestui lapte fie măriți cantitatea de semințe, fie micșorați cantitatea de apă.
2. O altă variantă de îndulcire a acestui lapte de nuci o reprezintă și curmalele. La 1 litru de lapte puteți folosi 15 curmale înmuiate înainte de preparare pentru 1-2 ore.
3. Puteți aplica această rețetă și pentru alte tipuri de semințe sau nuci.
4. În loc de scorțișoară puteți folosi vanilie sau carob.

Sursă foto: Photo by Nikolai Chernichenko on Unsplash