tartă cu pere 3 ani

Tartă cu pere (de la 3 ani)

de Cititor
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Prăjituri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această tartă cu pere este un desert minunat pentru cei mici și cei mari.

Această tartă cu pere este un desert minunat pentru cei mici și cei mari. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Tartă cu pere

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g brânză dulce de vaci (ultima dată am folosit un amestec de brânză dulce de vaci și urdă)
– 50 ml lapte de cocos
– 2 ouă
– 2 linguri cu vârf de făină
– un vârf de cuțit de praf de copt
– 7-8 pere dulci și moi
– 2 linguri zahăr brun
– 30 g unt
– o lingură vin roșu
– scorțișoară

Mod de preparare:
Începem cu perele pe care le spălăm, le curățăm de coajă, le tăiem în jumătate și le curățăm cu grijă de semințe. Într-o tigaie neaderentă tăiem feliuțe untul ( nu folosim toată cantitatea, vom păstra puțin și pentru a ajunge vasul în care vom coace tarta) și presărăm o lingură de zahăr. Așezăm perele în tigaie și ținem pe foc mic, acoperit, aproximativ 10 minute după care le întoarcem și pe cealaltă parte. Vom găti perele până intră ușor furculița în ele. Adăugăm vinul și dăm la foc iute, fără să mai acoperim, aproximativ 1 minut. Lăsăm perele să se răcească.
Brânza, laptele, ouăle, zahărul rămas le mixam într-un vas până obținem o cremă fină și omogenă apoi adăugăm făina și praful de copt.  Această compoziție o vom pune într-un vas termorezistent pe care îl ungem în prealabil cu unt și-l tapetăm cu puțină făină. Deasupra așezăm perele cu scobitura în jos. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Se servește rece, pudrată cu praf de scorțișoară.
În loc de pere, se pot folosi și alte fructe: caise, mere, struguri. Dacă doriți, se poate renunța la vin.
Sursă foto: http://flic.kr/p/8KpSC4

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem cu perele pe care le spălăm, le curățăm de coajă, le tăiem în jumătate și le curățăm cu grijă de semințe. 
  2. Într-o tigaie neaderentă tăiem feliuțe untul (nu folosim toată cantitatea, vom păstra puțin și pentru a ajunge vasul în care vom coace tarta) și presărăm o lingură de zahăr. 
  3. Așezăm perele în tigaie și ținem pe foc mic, acoperit, aproximativ 10 minute după care le întoarcem și pe cealaltă parte. 
  4. Vom găti perele până intră ușor furculița în ele. Adăugăm vinul și dăm la foc iute, fără să mai acoperim, aproximativ 1 minut. Lăsăm perele să se răcească.
  5. Brânza, laptele, ouăle, zahărul rămas le mixam într-un vas până obținem o cremă fină și omogenă apoi adăugăm făina și praful de copt.  
  6. Această compoziție o vom pune într-un vas termorezistent pe care îl ungem în prealabil cu unt și-l tapetăm cu puțină făină. Deasupra așezăm perele cu scobitura în jos. 
  7. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
  8. Se servește rece, pudrată cu praf de scorțișoară.În loc de pere, se pot folosi și alte fructe: caise, mere, struguri. Dacă doriți, se poate renunța la vin.

Comentarii