carrot cake 3 ani

Carrot cake (de la 3 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Carrot cake sau prăjitură cu morcov este o combinație interesantă de gusturi – de la morcov, la nucă, scorțișoară și lămâie. Testează această rețetă!

Carrot cake sau prăjitură cu morcov este o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună pentru o ocazie festivă.

Carrot cake (de la 3 ani)

carrot cake

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:
– 250 ml ulei
– 250 g zahăr brun
– 4 ouă
– 200 g nuci românești tocate grosier
– 5-6 morcovi potriviți ca mărime
– 375 g făină
– 10 g bicarbonat de sodiu
– 2 linguri scorțișoară (sau după gust)

Pentru cremă:
– 100 g unt
– 2 cutii cremă de brânză
– 1 lămâie
– 250 g zahăr pudră

Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul și cu uleiul până devin cremoase, apoi se adaugă morcovul ras, nucile măcinate, bicarbonatul și scorțișoara. Se toarnă compoziția într-o tavă de copt cu diametru de 26-28 cm tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit în prealabil până trece testul scobitorii. La mine, la foc moderat, coacerea a durat aproximativ 1 oră.

Cât se răcește blatul pentru carrot cake, preparăm cremă.
Se bate untul cu crema de brânză, se adaugă coaja rasă de la o lămâie, zeama rezultată, după gust și, treptat zahărul pudră.Când blatul s-a răcit bine, se taie pe jumătate și se adaugă crema trei sferturi la mijloc și restul deasupra.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se bat ouăle cu zahărul și cu uleiul până devin cremoase, apoi se adaugă morcovul ras, nucile măcinate, bicarbonatul și scorțișoara. 
  2. Se toarnă compoziția într-o tavă de copt cu diametru de 26-28 cm tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit în prealabil până trece testul scobitorii.
  3. La mine, la foc moderat, coacerea a durat aproximativ 1 oră.
  4. Cât se răcește blatul pentru carrot cake, preparăm crema.
  5. Se bate untul cu crema de brânză, se adaugă coaja rasă de la o lămâie, zeama rezultată, după gust și, treptat zahărul pudră.
  6. Când blatul s-a răcit bine, se taie pe jumătate și se adaugă crema trei sferturi la mijloc și restul deasupra.

Comentarii