Cartofi la cuptor cu sos de praz 8 luni

Cartofi la cuptor cu sos de praz (de la 8 luni)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Reţeta aceasta se prepară din ingrediente simple şi conţine cartofi şi sos de praz, ouă şi broccoli, toate amestecate pentru un gust foarte bun.

Cartofi la cuptor cu sos de praz – reţeta aceasta se prepară din ingrediente simple şi conţine cartofi şi sos de praz, ouă şi broccoli, toate amestecate pentru un gust foarte bun.

Cartofi la cuptor cu sos de praz

cartofi cu praz

Ingrediente
– 10 cartofi albi
– 500 g broccoli
– o legătură de praz
– 2 linguri unt de casă
– 1-2 linguri de făină de grâu
– 500 ml smântână
– puţină sare (de la 1 an)
piper (de la 1 an)
– 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. Se taie apoi toţi în câte 6 bucăţi. Trei fire de praz se curăţă şi se spală. Se taie felii toate trei firele de praz. Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele. Se amestecă într-un vas cartofii, broccoli şi feliile de praz după care se pun toate într-o tavă unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu.
Separat se pune unt într-o tigaie. Când s-a topit untul se adaugă felii de praz (de la 1 praz) şi se amestecă.

Se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă smântâna peste praz şi se amestecă. Se fierbe totul cam 4-5 minute. Se opreşte focul şi se adaugă făina apoi se amestecă. Se ţine pe foc timp de 3 minute pentru a se îngroşa sosul.
Se scoate tava din cuptor după ce au trecut cele 40 de minute. Se toarnă sosul peste conţinutul tigăii. Se amestecă totul cu o lingură.

Se ia un alt vas termorezistent şi se mută tot amestecul din prima tavă. Se întinde cu o lingură şi se mai coace cam 15 minute pentru a se forma crustă deasupra.
Sugestie: pentru un rezultat mai atrăgător, puteţi unge amestecul de cartofi cu praz cu un gălbenuş de ou.

Sursa foto: https://flic.kr/p/GMtkr

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. 
  2. Se taie apoi toţi în câte 6 bucăţi. 
  3. Trei fire de praz se curăţă şi se spală. 
  4. Se taie felii toate trei firele de praz. 
  5. Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele. 
  6. Se amestecă într-un vas cartofii, broccoli şi feliile de praz după care se pun toate într-o tavă unsă cu ulei. 
  7. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu.
  8. Separat se pune unt într-o tigaie.
  9. Când s-a topit untul se adaugă felii de praz (de la 1 praz) şi se amestecă. 
  10. Se condimentează cu sare şi piper.
  11.  Se adaugă smântâna peste praz şi se amestecă. 
  12. Se fierbe totul cam 4-5 minute. 
  13. Se opreşte focul şi se adaugă făina apoi se amestecă. 
  14. Se ţine pe foc timp de 3 minute pentru a se îngroşa sosul.
  15. Se scoate tava din cuptor după ce au trecut cele 40 de minute.
  16. Se toarnă sosul peste conţinutul tigăii. Se amestecă totul cu o lingură.
  17. Se ia un alt vas termorezistent şi se mută tot amestecul din prima tavă. 
  18. Se întinde cu o lingură şi se mai coace cam 15 minute pentru a se forma crustă deasupra.
  19. Sugestie: pentru un rezultat mai atrăgător, puteţi unge amestecul de cartofi cu praz cu un gălbenuş de ou.

Comentarii