supă de praz și cartofi 1 an

Supă de praz și cartofi

de Adina
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Supă de praz și cartofi o combinație nemaipomenit de bună. Veți vedea de ce!

Supă de praz și cartofi, rețetă inspirată dintr-o rețetă clasică de ciorbă de cartofi cu tarhon. Foarte gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Topiți untul în oala de supă și pe urmă adăugați ceapa, usturoiul, morcovii și prazul, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a răspândi untul peste legume. 
  2. Adăugați sare și piper, acoperiți oala cu un capac și dați focul pe minim. 
  3. Căliți legumele pentru 10 minute în puțină apă, amestecând din când în când.
  4. După 10 minute, luați capacul, și adăugați supa de bază și cartofii. 
  5. Lăsați să dea în clocot și să fiarbă tot la foc mic, pentru încă 10-15 minute.
  6.  La final adăugați smântâna, sucul de lămâie și mirodeniile preferate.

Sursă foto: https://flic.kr/p/m3S4pN