praz umplut cu ciuperci 1 an

Praz umplut cu ciuperci (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Praz umplut cu ciuperci – pentru mămicile inventive avem o rețetă cu praz preparat într-un mod diferit, care va fi cu siguranţă şi pe placul copiilor.

Praz umplut cu ciuperci – pentru mămicile inventive avem o rețetă cu praz preparat într-un mod diferit, care va fi cu siguranţă şi pe placul copiilor.

Praz umplut cu ciuperci

praz cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 tulpini de praz
– 500 g ciuperci fierte şi apoi tocate mărunt
– 2 ouă
sare
piper
– 4 roşii
– 4 linguri unt de casă
– 300 ml de apă

Mod de preparare
Ciupercile se curăţă şi se fierb pentru 20 de minute. Se scurg şi se spală în apă rece după care se toacă mărunt. Roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă.

Prazul se spală şi se curăţă. Se taie tulpinile de praz în bucăţi cât palma de lungi. Se scoate miezul din toate tulpinile tăiate de praz. La exterior ar trebui să rămână cam 2 straturi de foi.
Miezul prazului se pune deoparte.

Separat se amestecă ciupercile tocate cu oul, sare şi piper. Se umplu toate bucăţile de praz cu acest amestec.
Se pune o tigaie pe foc. Untul se pune în tigaie împreună cu miezul de praz tocat. Când sfârâie untul se adaugă  roşiile curăţate şi tocate. Roşiile vor lăsa destulă zeamă în tigaie. Se adaugă cei 300 ml de apă şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se pun tulpinile umplute de praz în tigaie şi se lasă pe foc până când se înmoaie prazul.

Sursa foto:
© AGfoto | Dreamstime.comVegetables Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile se curăţă şi se fierb pentru 20 de minute.
  2. Se scurg şi se spală în apă rece după care se toacă mărunt.
  3. Roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă.
  4. Prazul se spală şi se curăţă. 
  5. Se taie tulpinile de praz în bucăţi cât palma de lungi.
  6.  Se scoate miezul din toate tulpinile tăiate de praz.
  7.  La exterior ar trebui să rămână cam 2 straturi de foi.
  8. Miezul prazului se pune deoparte.
  9. Separat se amestecă ciupercile tocate cu oul, sare şi piper. 
  10. Se umplu toate bucăţile de praz cu acest amestec.
  11. Se pune o tigaie pe foc. 
  12. Untul se pune în tigaie împreună cu miezul de praz tocat.
  13. Când sfârâie untul se adaugă  roşiile curăţate şi tocate. 
  14. Roşiile vor lăsa destulă zeamă în tigaie. 
  15. Se adaugă cei 300 ml de apă şi se lasă să fiarbă 5 minute. 
  16. Se pun tulpinile umplute de praz în tigaie şi se lasă pe foc până când se înmoaie prazul.

Comentarii