papanași din brânză dulce 1 an

Papanași din brânză dulce (de la 1 an)

de Eugenia
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acești papanași din brânză dulce pot fi o gustare sau o cină excelentă pentru întreaga familie, nu numai pentru un copil.

Acești papanași din brânză dulce pot fi o gustare sau o cină excelentă pentru întreaga familie, nu numai pentru un copil.

Papanași din brânză dulce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500g branză dulce de vaci
– 125g griș
– 2 ouă
– 50g unt de castane
– 100g pesmet

Mod de preparare:
Puneți la fiert o oală mare cu apă.
Apoi sfărâmați cu ajutorul mâinii sau a unei furculițe brânza dulce de vaci. Amestecați brânza dulce, grișul și cele 2 ouă și frământați până când compoziția devine compactă și bună de modelat în mâini sub formă de biluțe.

Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelați bile micuțe, de dimensiunea mingilor de ping-pong.
După ce apa a clocotit, dați focul la minim și adăugați în oală papanașii până acoperiți fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiți prea tare, mai bine îi fierbeți în mai multe ture. Papanașii sunt fierți când se ridică la suprafață.

Într-o cratiță largă sau tavă topiți untul de castane și adăugați pesmetul. Prăjiți-le la foc mediu până când au culoare aurie.

Scoateți papanașii cu ajutorul unei palete cu găuri și aruncați-i direct în cratița cu pesmet. Scuturați bine cratița cu mișcări orizontale față-spate, astfel încât papanașii să se rostogolească și să se acopere pe toate părțile de pesmet.
Dacă micuțului vostru preferă gusturile mai aromate, puteți adaugă în pesmet mirodeniile preferate.

Later edit: Untul de castane nu se prea găsește prin magazinele românești. Ce puteți face este să cumpărați castane din supermarket-uri, să le coaceți, curațați și să le dați prin blender până devin o cremă. Opțional puteți adăuga și puțin îndulcitor natural, sirop de arțar sau de agave pentru pici mici sau miere pentru cei mai mari.

Sursa foto: http://flic.kr/p/7nozwa

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneți la fiert o oală mare cu apă.
  2. Apoi sfărâmați cu ajutorul mâinii sau a unei furculițe brânza dulce de vaci. 
  3. Amestecați brânza dulce, grișul și cele 2 ouă și frământați până când compoziția devine compactă și bună de modelat în mâini sub formă de biluțe.
  4. Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelați bile micuțe, de dimensiunea mingilor de ping-pong.
  5. După ce apa a clocotit, dați focul la minim și adăugați în oală papanașii până acoperiți fundul oalei cu ei. 
  6. Nu-i înghesuiți prea tare, mai bine îi fierbeți în mai multe ture. 
  7. Papanașii sunt fierți când se ridică la suprafață.
  8. Într-o cratiță largă sau tavă topiți untul de castane și adăugați pesmetul. Prăjiți-le la foc mediu până când au culoare aurie.
  9. Scoateți papanașii cu ajutorul unei palete cu găuri și aruncați-i direct în cratița cu pesmet. Scuturați bine cratița cu mișcări orizontale față-spate, astfel încât papanașii să se rostogolească și să se acopere pe toate părțile de pesmet.Dacă micuțul vostru preferă gusturile mai aromate, puteți adaugă în pesmet mirodeniile preferate.
  10. Later edit: Untul de castane nu se prea găsește prin magazinele românești. Ce puteți face este să cumpărați castane din supermarket-uri, să le coaceți, curațați și să le dați prin blender până devin o cremă. Opțional puteți adăuga și puțin îndulcitor natural, sirop de arțar sau de agave pentru pici mici sau miere pentru cei mai mari.

Comentarii