piure de cartofi cu smântână, ou și lapte 1 an

Piure de cartofi cu smântână, ou și lapte

de Anca
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O mâncare pentru prânz, ușor de preparat, numai bună de împărțit cu copilașul – piure de cartofi cu smântână, ou și lapte.

O mâncare pentru prânz, ușor de preparat, numai bună de împărțit cu copilașul – piure de cartofi cu smântână, ou și lapte.

Piure de cartofi cu smântână, ou și lapte

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cartof mediu
– o linguriță de oregano
– 1 lingură de smântână
– 1 ou
– 4-5 linguri de lapte
– un praf de sare

Mod de preparare:
Cartoful se fierbe în aburi sau în apă, aproximativ 15 minute sau până când e bine fiert. Apoi se pasează cu furculița și se adaugă oul bătut, smântâna, laptele, oregano și sarea. Compoziția rezultată se introduce la cuptor, într-un vas termorezistent, pentru 7-10 minute, suficient pentru ca oul să se coacă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9dTv9

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartoful se fierbe în aburi sau în apă, aproximativ 15 minute sau până când e bine fiert. 
  2. Apoi se pasează cu furculița și se adaugă oul bătut, smântâna, laptele, oregano și sarea. 
  3. Compoziția rezultată se introduce la cuptor, într-un vas termorezistent, pentru 7-10 minute, suficient pentru ca oul să se coacă.

Comentarii