Paste cu sos de smântână 1 an

Paste cu sos de smântână

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Când eşti în pană de idei sau în criză de timp, această rețetă de paste cu sos de smântână te va scoate din impas! Ideală pentru întreaga familie!

Pastele au fost mereu pe placul nostru. Mai ales cele la care folosim sosul cu smântână. Și nu de puține ori mi s-a întâmplat ca această rețetă de paste cu sos de smântână să mă salveze.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, ne ocupăm de sos: curăţăm căţeii de usturoi şi îi feliem subţire.
  3. Sotăm usturoiul în uleiul de măsline împreună cu o lingură de apă.
  4. Separat, alegem gălbenuşurile și le omogenizăm cu smântână.
  5. Când usturoiul s-a înmuiat, adăugăm smântâna şi amestecăm cu grijă.
  6. Se adaugă una-două linguri din apa în care au fiert pastele. Se adaugă condimentele: sarea, piperul, oregano şi se continuă fierberea la foc mic.
  7. Atunci când pastele au fiert se pun la scurs într-o sită.
  8. După ce sosul a mai fiert aproximativ 5 minute, se adaugă caşcavalul ras şi mozzarella.
  9. Se lasă să mai fiarbă împreună până ce brânzeturile s-au topit.
  10. Se adaugă pastele. Se lasă pe foc încă 2 minute amestecând continuu, cât să se întrepătrundă aromele.
  11. Se opreşte focul şi se servesc calde, presărate cu parmezan.
Pont: Se pot folosi orice tip de brânzeturi, iar pentru copiii mai mari sau pentru părinți, inclusiv brânza cu mucegai pentru un gust mai aromat.

Sursă foto: Diversificare.ro