păstrăv cu smântână și tarhon 1 an

Păstrăv cu smântână și tarhon (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Păstrăvul este foarte gustos, sănătos și ușor de gătit. Încercați această rețetă de păstrav cu smântână și tarhon! Poftă bună!

Păstrăvul este foarte gustos, sănătos și ușor de gătit. Încercați această rețetă de păstrav cu smântână și tarhon! Poftă bună!

Păstrăv cu smântână și tarhon

file pastrav

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 8 file-uri de păstrav
– o lămâie
– 2 roșii
– 200 g de smântână
– o tulpină de cimbrișor
– 2-3 fire de tarhon
– puțină sare
– puțin piper
– ulei de măsline

Mod de preparare:
File-urile se spală și se asezonează cu piper și sare. Apoi se așează toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Peste fileurile de păstrăv se așează felii de roșii, apoi se presară verdeața tocată mărunt. Se așează în tavă felii de lămâie. Se stoarce puțină zeamă de lămâie peste fileurile din păstrăv. Se stropesc apoi cu ulei de măsline și cu smântână. Se acoperă tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor. După primele 5 minute, se adaugă puțină apă în tavă, lângă pește. Se acoperă la loc peștele și se mai coace 15-20 de minute la temperatură medie.

Sursa foto:
© Tomonikon | Dreamstime.comTrout Fillet Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. File-urile se spală și se asezonează cu piper și sare. 
  2. Apoi se așează toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. 
  3. Peste fileurile de păstrăv se așează felii de roșii, apoi se presară verdeața tocată mărunt. 
  4. Se așează în tavă felii de lămâie. 
  5. Se stoarce puțină zeamă de lămâie peste fileurile din păstrăv. 
  6. Se stropesc apoi cu ulei de măsline și cu smântână. 
  7. Se acoperă tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor. 
  8. După primele 5 minute, se adaugă puțină apă în tavă, lângă pește. 
  9. Se acoperă la loc peștele și se mai coace 15-20 de minute la temperatură medie.

Comentarii