Împreună creștem comunități

Da! Împreună se pot crește comunități frumoase! DIVERSIFICARE.RO este primul site din România care, din 2011 a abordat în profunzime subiectul nutriției copilului.
Misiunea noastră este aceea de a informa corect și complet părinții despre alimentația sănătoasă a copilului.
Considerăm că alăptarea și diversificarea alimentației copilului sunt etapele cheie în dezvoltarea optimă a oricărui copil, viitor adult.

La începutul lui 2019, ne-am dorit să adunăm în jurul acestui subiect, cât mai multe mame dornice de informare. Așa a luat naștere comunitatea noastră pe Facebook – Diversificare.ro.

Un grup creat din dorința de a oferi membrilor acestei comunități un cadru mai familial în care să abordăm empatic, fără acuze, fără judecăți de valoare, fără critici și cu mult respect, subiecte precum:
+ alimentația gravidei
+ alăptarea cu beneficiile și provocările ei
+ alimentația mamei care alăptează
+ diversificare alimentației copilului cu vârste între 6 și 12 luni, fie că vorbim de o diversificare clasică sau autodiversificare
+ alimentația copilului de 1-3 ani
+ alimentația copilului de 3-6 ani
+ tipurile de alimente benefice sau nocive prezente în dieta familiilor noastre
+ educația alimentară a copilului

#PutereaLuiÎmpreună și #PutereaUneiComunități avea să ni se confirme și la ultima ediție Digital Parents Talks, a 21-a la număr. Speakeri la acest eveniment au fost mame care au reușit să construiască, în jurul lor, comunități de părinți, toate pornind de la propria lor nevoie: Atena BocaLa primul Bebe, Adelina OaneZen Mommy Village, Roxana DomnicaMore Networking și Mira LoghinLumea lui Momo.

Mi-a făcut plăcere să ascult poveștile fiecăreia și am realizat că avem la bază aceleași principii și dorințe după care ne ghidăm. Cel mai important aspect este poate acela că

„oamenii nu citesc texte, citesc oameni” (Atena Boca).

„Oamenii încă nu știu să ceară” (Roxana Domnica), ceea ce face ca apartenența la un grup cu care rezonezi să-ți dea aripi, să prinzi curaj și să ceri ajutor. Toate ne-am simțit sau ne simțim singure, neajutorate, neînțelese la un moment dat. Și este extrem de important să știm că mai sunt mame ca noi, care au trecut pe aici.

„O valoare este atunci când o trăiești și o transmiți prin ceea ce faci” (Mira Loghin).

Această ultimă ediție Digital Parents Talks, organizată de Parenting PR, a fost susținută de Cartier Hub, Artesana și Chiftelărie (care da, m-au impresionat cu specialitățile lor vegetariene delicioase!).

Așadar, vă invităm cu drag să vă alăturați comunității noastre și oricărei comunități în care vă simțiți confortabil. Pe Diversificare.ro, răspunsurile noastre nu înlocuiesc sfatul și recomandarea medicului sau specialistului, dar vin din experiența noastră de mame și din studiile pe care le-am aprofundat.

Dacă vrei să fii un părinte informat despre o nutriție sănătoasă sau vrei să cauți o rețetă nouă pentru familia ta, vizitează-ne site-ul www.diversificare.ro sau pagina de Facebook și hai pe grup să povestim mai multe.

Cu drag,
Echipa Diversificare.ro

Foto: Mihai Răitaru