Straturi colorate la cuptor 8 luni

Straturi colorate la cuptor

de Eugenia
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Broccoli, cartofi și morcovi – o mâncare în straturi colorate la cuptor, numai bună pentru prichindei curioși, dar și pentru părinți pofticioși.

Straturi colorate la cuptor cu broccoli, cartofi și morcovi. Acest preparat este o rețetă plină de culoare, gust și vitamine, ideală pentru întreaga familie.

Morcovul este cea mai importantă sursă de vitamina A care îmbunătățește vederea. Cartoful este o sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți. Iar broccoli are un conținut ridicat de acid folic, recomandat în alimentația femeilor însărcinate.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță și se spală legumele.
  2. Cartofii și morcovii se taie rondele subțiri, iar broccoli se desface buchețele mici.
  3. Se fierb împreună 5 minute într-o cantitate de apă, cât să le acopere.
  4. Se scurg apoi de zeamă, care se păstrează.
  5. Se unge un vas Jena cu ulei și se pun în el legumele, în straturi.
  6. Deasupra se toarnă zeama în care au fiert și se pun în cuptor circa 20 de minute.
  7. Se presară deasupra lor bucăți mici de tofu, pătrunjelul tocat mărunt și sucul de roșii și se mai lasă la fiert 5-10 minute.
  8. Se scoate vasul din cuptor și se servește călduț.
Sursă foto: http://flic.kr/p/5KiXNW