Alimente: cu ce parte a corpului seamănă ?

Multe dintre fructele și legumele pe care le consumăm seamănă izbitor cu organele sau părțile corpului pentru care aduc beneficii. Nu degeaba, se bate monedă pe ideea că în anumite situații, mai ales de prevenție, este bine să consumăm anumite alimente.

Iată o listă cu 10 astfel de legume și fructe minunate:

 

 

grapefruit1. Grepfruit – glanda mamară

Citricele, în general, dar mai ales portocala și grepfruitul se aseamănă ca formă și structură cu glanda mamară, iar substanţele nutritive pe care le conțin ajută la drenarea limfei în și din glanda mamară. Studiile arată că aceste citrice conțin așa-numitele limonoide care luptă în prevenirea cancerului de sân.

 

nuci romanesti2. Nuca – creier

Forma miezului de nucă seamănă foarte bine cu creierul uman. Nucile sunt o sursă excelentă de Omega3, antioxidanți, acid folic, vitamina A și E. Pentru o absorbție cât mai bună a nutrimenților necesari organismului, se recomandă hidratrea nucilor pentru îndepărtarea fitaților și pentru activarea enzimelor benefice.

 

morcov felie3. Morcov – ochi

Ai observant vreodată că o felie subțire de morcov seamănă cu ochiul?! Striațiile lui par identice cu cele ale irisului și pupilei. Când eram mică, mama îmi spunea tot timpul “mănâncă morcovi ca să ai vederea bună”, o vorba din bătrâni care iată, este adevărată. Practic, beta-carotenul ajută la menținerea sănătății ochiului protejându-l de cataractă.

 

TELINA4. Tulpini de țelină – oase

Tulpinile de telină au forma unui os. Însă nu doar aspectul contează, ci și faptul că ele conțin siliciu care întărește sistemul osos. Pe lângă acesta, aportul de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, acid folic și vitamine, o fac cu atât mai valoroasă.

 

rosie5. Roșia – inimă

O roșie secționată seamănă cu o inimă, nu doar la culoare, ci și la compartimentare. Conține licopină, cea care dă roșiiilor culoarea specifică, un antioxidant cu efect chiar mai puternic decât vitamina C. Consumul de roșii protejează organismul de cancer, boli cardiovasculare, tulburări de metabolism și diferite intoxicații.

 

ciuperci6. Ciuperci – ureche

O ciupercă cu codiță, tăiată pe jumătate, zici că ar fi o ureche. Ei bine, da, sunt și bune pentru auz. Sunt o sursă importantă de vitamina D esențială în prevenirea deteriorării aparatului auditiv. Așa că, nu ezitați să consumați frecvent ciuperci.

 

Avocado7. Avocado – uter

Un avocado secționat seamănă cu uterul și, mai mult decât atât, curiozitatea este că asa cum fătul are nevoie de 9 luni să se dezvolte în burtica mamei, de tot atâtea luni are nevoie și un avocado să treacă din stadiul de floare la cel de fruct numai bun de mâncat. Avocado este un fruct minune, dar și o minune a fructelor.

 

 

ghimbir 8. Ghimber – stomac

Ghimbirul are aspectul unui stomac, dar si ajută la digestie. El a fost folosit de secole ca remediu natural în problemele digestive. Ghimbirul este folosit ca remediu pentru stările de greață.

 

 

Struguri9. Struguri – plămâni

Boabele de struguri seamănă cu alveolele care permit oxigenului să treacă din plămâni în sânge. O dietă bogată în struguri poate reduce riscul de cancer pulmonar.

 

 

Cartof dulce10. Cartoful dulce – pancreas

Forma cartofului dulce este asemănătoare cu forma pancreasului. Consumul de cartof dulce stablizează nivelul de zahăr din sânge, este o sursă excelentă de vitamina B6 și contribuie la reducerea riscului de cancer pancreatic.

Sursă: http://erinjanus.com/foods-that-look-like-body-parts-theyre-good-for/
Surse foto:
https://flic.kr/p/2fQbJy
https://flic.kr/p/qtsNXZ

https://flic.kr/p/qMmsrH

https://flic.kr/p/yTtCw