lapte de soia 1 an

Lapte de soia

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Lapte

Ingredient principal

Lapte vegetal

Timp de preparare

15

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Laptele de soia deși intens discutat, este ideal pentru un regim vegan ori diversificat.

Lapte de soia – o alternativă sănătoasă atunci când ai o intoleranță sau pur şi simplu vrei să adopți un stil de viață diversificat. Deşi, controversat din cauza posibilității că soia ar putea fi modificată genetic, laptele de soia are numeroase beneficii şi are un conținut bogat în calciu şi vitamina D. Ceea ce trebuie să faceți este să vă asigurați că ați cumpărat soia nemodificată genetic.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune soia la hidratat peste noapte.
  2. A doua zi, se spală şi se pune la fiert pentru fix două minute din momentul în care a început să clocotească apa. 
  3. După trecerea celor două minute, scurgeți soia de apă şi puneți-o în blender, împreună cu apa plată. 
  4. Mixați foarte bine, după care strecurați compoziția.
  5. Laptele astfel obținut se introduce din nou în blender cu mirodeniile preferate, scorțișoară sau vanilie şi îndulcitorul ales. 
  6. Mai mixați pentru încă un minut. 
  7. Dacă optați pentru îndulcitul laptelui cu ajutorul curmalelor, după mixare mai strecurați o dată laptele. 
  8. Apoi laptele se pune la fiert pentru 30 de minute după primul clocot amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas.
  9. Laptele astfel obținut se savurează cu poftă imediat sau se poate păstra în frigider pentru maximum 5 zile.

Din aceste cantități se obțin 750ml lapte de soia.

Sugestie: gustul laptelui de soia este neutru. Dacă nu folosiţi mirodenii, poate fi folosit în mai multe tipuri de mâncare, nu doar în deserturi.

Sursă foto: Diversificare.ro