lapte de soia 1 an

Lapte de soia (de la 1 an)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Lapte

Ingredient principal

Lapte vegetal

Timp de preparare

15

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Laptele de soia reprezintă o alegere sănătoasă atunci când suferi de intoleranță la proteina laptelui de vacă, dar şi când adopți un regim vegan ori diversificat.

Lapte de soia – o alternativă sănătoasă atunci când ai o intoleranță sau pur şi simplu vrei să adopți un stil de viață diversificat. Deşi, controversat din cauza posibilității că soia ar putea fi modificată genetic, laptele de soia are numeroase beneficii şi are un conținut bogat în calciu şi vitamina D. Ceea ce trebuie să faceți este să vă asigurați că ați cumpărat soia pe al cărei ambalaj este menționat că nu este modificată genetic.

Lapte de soia

lapte-de-soia-1-1024x914

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune soia la hidratat peste noapte. A doua zi, se spălă şi se pune la fiert pentru fix două minute din momentul în care a început să clocotească. După trecerea celor două minute, scurgeți soia de apă şi o puneți în blender, împreună cu apa plată. Mixați foarte bine, după care strecurați compoziția.

Laptele astfel obținut se introduce din nou în blender cu mirodeniile preferate, scorțisoară sau vanilie şi îndulcitorul ales. Mai mixați pentru încă un minut. Dacă optați pentru îndulcitul laptelui cu ajutorul curmalelor, după mixare mai strecurați o dată laptele. Apoi  laptele se pune la fiert pentru 30 de minute după primul clocot, amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas.

Laptele astfel obținut se savurează cu poftă imediat sau se poate păstra în frigider pentru maxim 5 zile.

Din aceste cantități se obțin 750ml lapte de soia.

Sugestie: gustul laptelui de soia este neutru, iar dacă nu folosiţi mirodenii, poate fi folosit în mai multe tipuri de mâncare, nu doar în deserturi.

Foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune soia la hidratat peste noapte.
  2. A doua zi, se spală şi se pune la fiert pentru fix două minute din momentul în care a început să clocotească apa. 
  3. După trecerea celor două minute, scurgeți soia de apă şi puneți-o în blender, împreună cu apa plată. 
  4. Mixați foarte bine, după care strecurați compoziția.
  5. Laptele astfel obținut se introduce din nou în blender cu mirodeniile preferate, scorțișoară sau vanilie şi îndulcitorul ales. 
  6. Mai mixați pentru încă un minut. 
  7. Dacă optați pentru îndulcitul laptelui cu ajutorul curmalelor, după mixare mai strecurați o dată laptele. 
  8. Apoi laptele se pune la fiert pentru 30 de minute după primul clocot amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas.
  9. Laptele astfel obținut se savurează cu poftă imediat sau se poate păstra în frigider pentru maximum 5 zile.
  10. Din aceste cantități se obțin 750 ml lapte de soia.   Sugestie: gustul laptelui de soia este neutru, iar dacă nu folosiţi mirodenii, poate fi folosit în mai multe tipuri de mâncare, nu doar în deserturi.

Comentarii