Ciulama de lobodă verde – o reţetă ce poate fi o cină uşoară şi delicioasă pentru întreaga familie profitând din plin de beneficiile şi gustul lobodei.
Loboda este planta de sezon care se foloseşte destul de des în bucătăria românească la ciorbe, supe sau diferite salate. Ea are numeroase beneficii asupra sănătăţii, conţinând minerale precum mangan, magneziu, fier, cupru, fosfor, calciu, potasiu, dar şi vitaminele: A, B1, B2, B3, B6, C, K. Spre deosebire de sora ei, loboda roşie, loboda verde este dulceagă, oferind un gust unic împreună cu mărarul. Să nu vă mire prezenţa agarului, deoarece el este folosit şi la îngroşarea sosurilor aducând numeroase beneficii. Această reţetă de ciulama de lobodă verde poate fi consumată şi de cei care ţin post.
Îi mulţumesc prietenei mele, Nicoleta, pentru această reţetă pe care eu am transformat-o, deoarece avea la bază laptele de vacă.
Sursă foto: Diversificare.ro