ciorbă de lobodă cu quinoa 10 luni

Ciorbă de lobodă cu quinoa (de la 10 luni)

de Cititor
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă de primăvară de savurat pentru întreaga familie – ciorbă de lobodă cu quinoa.

O rețetă de primăvară de savurat pentru întreaga familie – ciorbă de lobodă cu quinoa. Apreciată de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos.

Ciorbă de lobodă cu quinoa

ciorba de loboda

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (pentru o oala de aproximativ 3 litri):
– 4 cartofi medii
– 3 morcovi medii
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 2 țeline medii
– 2 cepe medii
– 4 legături de lobodă
– ¼ cană de quinoa
borș
– ulei vegetal
– 3 foi de dafin

Ingredientele pot fi ajustate în funcție de consistența dorită.

Mod de preparare:
Tocăm ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și le punem la călit în apă cu puțin ulei vegetal presat la rece. În acest timp tăiem cubulețe cartofii, îi spălăm și, când ceapa a devenit sticloasă, îi punem în oală. Adăugăm 3 litri de apă, punem foile de dafin și lăsăm să fiarbă aproximativ 20 – 30 de minute.

După ce au fiert legumele, adăugăm sare după gust (opțional), quinoa bine spălată și borșul. Lăsăm să mai dea câteva clocote, încă vreo 10 minute. În acest timp loboda este spălată bine și tocată mărunt. După ce a fiert și borșul, stingem focul și adăugăm și loboda. Lăsăm oala acoperită pentru ca boabele de quinoa să își tripleze volumul. La final, presărăm pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8eH21Y

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Tocăm ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și le punem la călit în apă cu puțin ulei vegetal presat la rece. 
  2. În acest timp tăiem cubulețe cartofii, îi spălăm și, când ceapa a devenit sticloasă, îi punem în oală. 
  3. Adăugăm 3 litri de apă, punem foile de dafin și lăsăm să fiarbă aproximativ 20 - 30 de minute.
  4. După ce au fiert legumele, adăugăm sare după gust (opțional), quinoa bine spălată și borșul. Lăsăm să mai dea câteva clocote, încă vreo 10 minute. 
  5. În acest timp loboda este spălată bine și tocată mărunt. 
  6. După ce a fiert și borșul, stingem focul și adăugăm și loboda. 
  7. Lăsăm oala acoperită pentru ca boabele de quinoa să își tripleze volumul. 
  8. La final, presărăm pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Comentarii