tort de clătite cu spanac 1 an

Tort de clătite cu spanac (de la 1 an)

Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Spanacul nu este cel mai iubit aliment în ceea ce îi privește pe copii, dar când vor fi serviți cu tort din clătite îl vor gusta entuziasmați. Prepararea este simplă iar faptul că e cu cașcaval îi va încânta pe cei mici.

Rețeta de tort de clătite cu spanac este ideală pentru mămicile inventive. O puteți “boteza” pizza cu cașcaval iar copiii se vor grăbi să vină la masă.

Spanacul nu este cel mai iubit aliment în ceea ce îi privește pe copii, dar când vor fi serviți cu tort din clătite îl vor gusta entuziasmați. Prepararea este simplă iar faptul că e cu cașcaval îi va încânta pe cei mici.

Tort de clătite cu spanac

tort de cl[tite cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
pentru aluat
– 2 ouă
– 200 g făină de grâu
– 4 linguri de smântână
– 200 ml apă minerală

pentru umplutură:
– 400 g spanac
– 2 roșii
– 1 ceapă
– 2 ouă
– 1 cățel de usturoi
– 200 ml supă de legume
– 250 g cașcaval
– puțin ulei de măsline
– o mână de verdeață (poate fi pătrunjel sau mărar)
– puțină sare

Mod de preparare
Se amestecă ingredientele pentru compoziție și se coc clătitele.
Separat se toacă roșiile, verdeața și ceapa. Într-un ceaun se pune puțin ulei de măsline și puțină apă. Se sotează aici ceapa tocată. Când ceapa începe să devină transparentă sau se înmoaie, se adaugă spanacul, supa de legume, roșiile și un praf de sare. Se lasă la fiert pentru 15 minute. După 15 minute se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. Se lasă la răcit și apoi se amestecă în această compoziție 2 ouă bătute și cașcavalul ras împreună cu usturoiul tocat mărunt.
Se unge o tavă de copt cu ulei. Se așează înăuntru 2 clătite peste care se întinde o parte din compoziția cu spanac.Apoi se mai pun deasupra 2 clătite și se acoperă cu compoziție cu spanac. Deasupra se așeaza ultimele 2 clătite și se ung cu 1 ou bătut. Se presară cu cașcaval ras. Se coace la temperatură medie până când se rumenește cașcavalul.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7SYT9z

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă ingredientele pentru compoziție și se coc clătitele.
  2. Separat se toacă roșiile, verdeața și ceapa.
  3. Într-un ceaun se pune puțin ulei de măsline și puțină apă. 
  4. Se sotează aici ceapa tocată. 
  5. Când ceapa începe să devină transparentă sau se înmoaie, se adaugă spanacul, supa de legume, roșiile și un praf de sare. 
  6. Se lasă la fiert pentru 15 minute. 
  7. După 15 minute se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. 
  8. Se lasă la răcit și apoi se amestecă în această compoziție 2 ouă bătute și cașcavalul ras împreună cu usturoiul tocat mărunt.
  9. Se unge o tavă de copt cu ulei. 
  10. Se așează înăuntru 2 clătite peste care se întinde o parte din compoziția cu spanac.
  11. Apoi se mai pun deasupra 2 clătite și se acoperă cu compoziție cu spanac. 
  12. Deasupra se așeaza ultimele 2 clătite și se ung cu 1 ou bătut. 
  13. Se presară cu cașcaval ras. 
  14. Se coace la temperatură medie până când se rumenește cașcavalul.

Comentarii