clătite cu ton și mozzarella 1 an

Clătite cu ton și mozzarella (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă simplă de clătite delicioase cu ton și mozzarella. O combinație care merită încercată atât pentru cel mic, cât și pentru invitați la mese festive!

O rețetă simplă de clătite cu ton și mozzarella. O combinație care merită încercată atât pentru cel mic, cât și pentru invitați la mese festive!

Clătite cu ton și mozzarella

clătite cu ton și mozzarella

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru clătite:
– 2 ouă
– un praf de sare (pentru copiii mai mari de 1 an)
– o ceșcuță de lapte
– 1 cană de apă minerală
– 1 cană de făină
– 2 linguri de ulei

Ingrediente pentru umplutură:
ton
mozzarella

Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu praful de sare și se adaugă treptat lichidele – laptele și apa minerală. Apoi, în ploaie, adaugăm făina și la sfârșit cele 2 linguri de ulei. Doar la cel mult primele două clătite lăsăm tigaia să se încingă bine și o ungem cu puțin ulei, apoi putem pune direct compoziția.

După ce am făcut teancul de clătite dorit, adăugăm pe fiecare ton și mozzarella sfărâmată sau dată pe răzătoare (dacă este posibil), iar pe ultima clătită de deasupra doar mozzarella. Și băgăm pentru câteva minute la cuptor. Tăiem triunghiuri și le servim ca atare.

Pont: Adăugând ulei în compoziția de clătite nu va mai fi nevoie să ungeți de fiecare dată tigaia. Veți obține negreșit clătite subțiri dar pufoase, în același timp.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clătite: 2 ouă
  • un praf de sare, (pentru copiii mai mari de 1 an)
  • o ceșcuță de lapte
  • 1 cană de apă, minerală
  • 1 cană de făină
  • 2 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru umplutură: ton
  • mozzarella

Paşii necesari preparării

  1. Se freacă ouăle cu praful de sare și se adaugă treptat lichidele - laptele și apa minerală.
  2. Apoi, în ploaie, adaugăm făina și la sfârșit cele 2 linguri de ulei. 
  3. Doar la cel mult primele două clătite lăsăm tigaia să se încingă bine și o ungem cu puțin ulei, apoi putem pune direct compoziția.
  4. După ce am făcut teancul de clătite dorit, adăugăm pe fiecare ton și mozzarella sfărâmată sau dată pe răzătoare (dacă este posibil), iar pe ultima clătită de deasupra doar mozzarella. 
  5. Băgăm pentru câteva minute la cuptor. 
  6. Tăiem triunghiuri și le servim ca atare.
  7. Pont: Adăugând ulei în compoziția de clătite nu va mai fi nevoie să ungeți de fiecare dată tigaia. Veți obține  negreșit clătite subțiri dar pufoase, în același timp.

Comentarii