hummus de fasole albă - fasole bătută 1 an

Hummus de fasole albă – fasole bătută

de Andreea
Masă

Gustare

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

15

Timp de gătire

120

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Hummus de fasole albă – fasole bătută. Fasolea bătută este o variantă autohtonă de hummus. Pentru copiii iubitori de ierburi aromate puteți presăra rozmarin. Serviți pentru un prânz sățios!

Acest hummus de fasole albă – fasole bătută se servește cald, cu rozmarim presărat (opțional, dar foarte bun).

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lăsăm fasolea la înmuiat peste noapte, timp în care va absorbi multă apă și se va dubla în volum. 
  2. A doua zi o spălăm bine și o fierbem în 2 ape (cam o oră jumătate-2 ore). 
  3. După ce aruncăm prima apă, înlocuim lichidul cu supă de bază fierbinte sau apă fierbinte și continuăm până fasolea este fiartă bine. 
  4. Păstrăm o jumătate de cană de lichid. 
  5. Dacă nu aveți supă de bază la îndemână puteți pune câteva legume în a doua apă: ceapă, morcov, praz, ardei, o felie de țelină.
  6. Între timp pregătim usturoiul. Luăm o căpățână întreagă. O curățăm de foițele de la suprafață. Retezăm calota superioară. 
  7. Stropim cu ulei de măsline și sare de mare și coacem usturoiul învelit în două straturi de hârtie de copt umezită, la temperatura de 120 grade, timp de aproximativ jumătate de oră, până devine foarte moale.
  8.  Miroase foarte frumos și se poate consuma simplu, uns pe pâine, ca untul.
  9.  Puteți folosi doar câțiva căței de usturoi sau chiar toată căpățâna, în funcție de toleranța copilului. 
  10. Gustul usturoiului copt este mai blajin decât al celui crud.
  11. Mixăm toate ingredientele împreună. Adăugați câte o lingură de supă de bază sau apă în care a fiert fasolea, până obținem consistența dorită.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6nXkDW