frittata-omletă cu cartofi 1 an

Frittata-omletă cu cartofi

de Carmen
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

S-au săturat cei mici de omleta clasică? Încercați această rețetă de frittata-omletă cu cartofi.

Frittata-omletă cu cartofi. Frittata este un preparat disputat de italieni și spanioli, dar originea ei s-a pierdut în negura vremurilor. Este un fel de omletă, dar… altfel :). Mai pufoasă și cu un alt mod de preparare. Vă invităm să o încercați și voi și să ne spuneți ce părere aveți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se pun la fiert cu puțină sare.
  2. Separat, se curăță și se toacă ceapa / prazul.
  3. Se separă albușurile de gălbenușe. Batem bine gălbenușele, la fel și albușurile (le facem spumă), după care le amestecăm ușor; procedăm așa ca să iasă frittata pufoasă.
  4. Punem ceapa / prazul într-o tigaie la foc mic, cu puțină apă și ulei în jur de 5 minute, cât să se înmoaie.
  5. Se adaugă cartofii fierți și scurși bine de apă și se amestecă bine. Puteți să pasați puțin cartofii, dacă doriți o consistență mai cremoasă.
  6. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă ușor. Se acoperă și se lasă la foc mic în jur de 15-20 minute, până se fac ouăle. Se servește caldă, eventual cu murături.