Top 5 reţete cu morcovi

Cunoscut și ca “regele legumelor” datorită prezenței sale în majoritatea preparatelor cu legume, precum și a versatilității sale, morcovul este unul dintre alimentele acceptate cel mai uşor de către bebeluși. Prezent atât în preparate sărate, cât și în deserturi, morcovul este una dintre cele mai populare legume. Este ușor de digerat și se recomandă a fi introdus în alimentaţia celor mici chiar de la începutul diversificării. Să vedem care sunt cele mai apreciate rețete cu morcovi!

Top 5 reţete cu morcovi

Mazăre cu baby morcov (de la 8 luni)

Una dintre reţele mele salvatoare atunci când se apropie vremea mesei şi n-am nimic pregătit. Nu mai este cazul să spun că este delicioasă și potrivită pentru copii şi părinţi deopotrivă. Bebeluşilor de peste 10 luni li se poate oferi sub formă de piure, cu gust dulceag și plin de culoare. Indiferent de metoda de servire, mâncarea de mazăre cu baby morcov este un preparat  de succes printre copii.

Budincă de morcovi (de la 1 an)

Un desert aromat care poate fi folosit și ca gustare dulce, datorită compoziţiei consistente și lipsite de îndulcitori.  Nu necesită prea multă pregătire, doar răbdare pentru a permite morcovilor să fiarbă şi apoi pentru a se coace compoziţia.

Salată de morcovi cu ţelină (de la 8 luni)

O combinaţie fericită de vitamine și minerale: vitamina K, potasiu, molibden și mangan, din ţelină, și  vitamina A, acid folic, vitamina C, vitamine din complxul  B, fier, magneziu și calciu, din morcov, plus grăsimi sănătoase din uleiul de măsline.

Morcovi cu chimen la cuptor (de la 3 ani)

O rețetă numai bună de încercat la o masă în familie sau la ocazii speciale. Acest mod de a prepara morcovii ne permite să-i folosim alături de peste sau fripturi. Reţeta este recomandată pentru copii mai mari de 3 ani deoarece se foloseşte alcool în prepararea sa. Folosirea vinului în preparatele pentru copii este sigură atâta timp cât alimentele sunt gătite corect. Este nevoie de o perioadă extinsă de gătire pentru a se elimina complet alcoolul din preparat.

Ciuperci umplute cu morcov (de la 8 luni)

O rețetă rapidă, ușor de preparat și plină de substanțe nutritive. Poate fi servită ca garnitură, împreună cu o salată sau ca gustare. Oferă un echilibru între alimente gătite şi alimente crude, toate în aceeaşi farfurie.

Poftă bună vă doresc!