Top 5 rețete cu afine

Există o vorbă care spune că tot ce este gustos, sau ce ne place, este nesănătos. Sunt multe exemple cu care pot contrazice această idee, insă printre primele care îmi răsar în minte se află afinele. Mai mult decât niște fructe savuroase, afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice, fiind unele dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanţi. Antioxidanții sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi, cei care afectează structura celulelor și care duc la îmbătrânirea și uzarea acestora.

Iată 5 dintre cele mai apreciate reţete cu afine:

Budincă de chia cu afine (de la 1 an)

Pentru preparearea acestei reţete vom folosi un blender pentru a pasa fructele, care vor ajuta mai departe la hidratarea uimitoarelor seminţe de chia. Este un desert sau o gustare care se prepară ușor și asigură energia necesară micilor năzdrăvani la începutul zilei, plus fibre, antioxidanţi, vitamine, minerale şi acizi grași esențiali.

Smoothie cu afine (de la 7 luni)

Acest delicios smoothie cu afine poate fi un mic dejun sănătos sau o gustare energizantă, potrivită pentru toţi membrii familiei, cu mic cu mare. Este o băutură răcoroasă şi energizată, pe care o puteţi pregăti celor mici, atât pe timp de vară, cât și iarna, folosind afine congelate. Acest smoothie se servește imediat, pentru că se oxidează.

Sirop de afine (de la 6 luni)

Se prepară cu uşurinţă și se folosesc îndulcitori naturali în pregătirea sa, dar care se pot elimina integral sau folosi în cantitate mai mică, în caz că preferați un sos mai acrişor. Siropul de afine se foloseşte la prăjituri şi clătite, sau ca sos pentru îngheţată. Timpul de gătire este unul scurt, aşa că nu își va păstra prospețimea pentru mult timp. Se păstrează câteva zile în frigider, într-un vas acoperit.

Tort raw cu căpșune și afine (de la 1 an)

Tortul raw cu căpșune și afine este un desert delicios, ideal pentru ocazii deosebite. În locul torturilor colorate, cu zahăr și coloranţi din abundenţă, desertul de care se bucură cel mic la primele sale aniversari poate fi plin de vitamine și substanțe hrănitoare, benefice pentru o sănătate de fier.

Brioșe cu afine (de la 3 ani)

Pentru un desert rapid, brioșele cu afine sunt ideale. Sunt foarte gustoase, iar germenii de grâu furnizează o mulţime de minerale, vitamine, fibre. Dar să nu uităm de antioxidanţii care se găsesc din plin în delicioasele afine.